Yemek Ev yapımı waffle tarifi: Ev yapımı waffle nasıl yapılır?

Ev yapımı waffle tarifi: Ev yapımı waffle nasıl yapılır?

Paylaş
Ev yapımı waffle tarifi: Ev yapımı waffle nasıl yapılır?

Türk toplumunda tatlıları oldukça çok sever. Waffle, Türkiye'de ortalama 10 yıldır oldukça sık tüketiliyor. Hem kahvaltıda tüketilen hemde öğünlerden sonra tatlı olarak yenilen ev yapımı waffle tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Sizde ev yapımı waffle tarifi arıyor yada ev yapımı waffle nasıl yapılır merak ediyorsanız "ev yapımı waffle tarifi, ev yapımı waffle nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Yabancı ülkelerin mutfağından Türk mutfağına gelen ev yapımı waffle tarifi oldukça lezzetli ve doyurucu bir tarif. Eğer sizde ev yapımı waffle tarifi arıyor yada ev yapımı waffle nasıl yapılır merak ediyorsanız "ev yapımı waffle tarifi, ev yapımı waffle nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Ev yapımı waffle tarifi

Ev yapımı waffle malzemeleri

- 2 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilin

- 1,5 su bardağı un

- 1 çay kaşığı tuz

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Waffle servisi için:

- 2 yemek kaşığı çikolata kreması

- 2 yemek kaşığı fındık kreması

- 5 adet çilek

- 1 adet muz

- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık

- 1/2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Ev yapımı waffle yapılışı:

Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Waffle makinesini kızdırın ve yağlayın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın. Çikolata ve fındık kreması, çilek ve muz dilimleri ekleyip Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve dövülmüş fındık serpiştirin.

Haberin Devamı