Pratik Bilgiler Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? Doğal çamaşır deterjanı yapımı

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? Doğal çamaşır deterjanı yapımı

Paylaş
Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? Doğal çamaşır deterjanı yapımı

Hazır çamaşır deterjanı içerisinde barındırdığı koruyucu ve kimyasal maddeler nedeniyle pek tercih edilmeyebilir. Durum böyle olunca evde uygun maliyetli doğal çamaşır deterjanı yapmak daha sağlıklı oluyor. Eğer sizde evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır merak ediyor yada doğal çamaşır deterjanı yapımı tarifi arıyorsanız "evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır, doğal çamaşır deterjanı yapımı" haberimize bir göz atın.

Doğal çamaşır deterjanı evde kolaylıkla yapılabilecek bir malzeme. Eğer sizde evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır merak ediyorsanız yada doğal çamaşır deterjanı yapımı için tarif arıyorsanız "evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır, doğal çamaşır deterjanı yapımı" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Evde çamaşır deterjanı nasıl yapılır? Doğal çamaşır deterjanı yapımı

Doğal çamaşır deterjanı malzemeleri

  • 2 fincan Boraks
  • 2 fincan karbonat
  • 1 kalıp sabun (istediğiniz bir marka)
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • Tercihinize göre bir yağ (limon, lavanta vb. koku vermesi için)

Doğal çamaşır deterjanı yapılışı

Sabunu rendeleyin. 1 Litre kaynamış suyun içine rendelenmiş sabunu dökün ve tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın. Başka bir kapta Boraks, karbonat ve sirkeyi kontrollü bir şekilde karıştırın. Daha sonra tuzu ilave edin ve tuzun tamamen çözünmesini sağlayın. Elde ettiğiniz karışımı kaynattığınız karışımla birleştirin. Tercih ettiğiniz yağdan 15 damla karışıma damlatıp karıştırın. Karışım soğuduğunda sıvı deterjanı her zaman ki gibi kullanabilirsiniz.