Bakım Evde doğal ruj nasıl yapılır?

Evde doğal ruj nasıl yapılır?

Paylaş
Evde doğal ruj nasıl yapılır?

Makyajımızda belirli bir noktaya dikkat çekmek için genelde tercihimiz ruj oluyor. Hazır aldığımız kozmetiklerin içindekileri ne kadar biliyoruz? Gerçekten sağlığımızı kötü etkileyen maddeler varsa? Kısa bir süre kendimiz için vakit ayırıp evde ruj yapmamız mümkün. Sizler için evde ruj yapma tekniklerini araştırdık. Evde doğal ruj nasıl yapılır? Evde ruj yapma teknikleri nelerdir? Evde ruj yapmak için gerekli malzemeler neler? Bütün soruların yanıtı haberimizin detaylarında..

Günümüzde genel olarak çalışan kadınların olmazsa olmazı haline gelmiştir makyaj yapmak. Kozmetik ürünlerinin içindekiler, doğal olmayışları sizleri rahatsız ediyorsa evde kolaylık hazırlayabileceğiniz ev yapımı ruj tarifi haberimizde. Eğer sizde makyaj yapmayı çok seviyorsanız, kozmetik ürünlerine çok paralar harcamadan ve doğal ürünler kullanmak istiyorsanız bu haber tam size göre.

Haberin Devamı

Malzemeler:

Arı bal mumu

Üzüm çekirdeği yağı

Shea yağı

Aleo vera jel

Titanyum Dioksit

Saf E vitamini

Renkli pigmentler

Boş ruj kapları

Kulak temizleme çubuğu

Spatula

Bii çift plastik eldiven

Evde doğal ruj nasıl yapılır?

Arı bal mumundan bir miktar eritmek için kavanoza koyun. Eğiriyince akışkan sıvı bir hale gelecek. Aynı miktarda üzüm çekirdeği yağı koyun ve sürekli karıştırın. 2 damla e vitamin ve 2 damla aleo vera jel koyun karıştırmaya devam edin. Daha sonra arı bal mumu koyduğumuz miktarda shea yağı koyuyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Eğer karışımda donma yaşarsanız kaynar su dolu bir kabın içine karışım kavanozunuzu oturtturun. Kavanozun içine su gelmemesine dikkat edelim. 1 damla limon aroması koyabiliriz kokusunu değiştirecektir. karışımı iyice karıştıralım ve sonra istediğimiz renk pigmentleri kullanarak isteğimiz rengi elde edebiliriz. Rengini net göstermek için beyaz pigmet az ölçüde ekleyebilirsiniz. Pigmentler eklendiğinde çok iyi karıştırılması gerekmektedir. Son olarak titanyum dioksit'i katıp hem opak hemde güneş koruyucu özelliği olmasını sağlıyoruz. Karışımı ruj kaplarına boşaltıp buzdolabında 15 - 20 dakika beklettikten sonra rujumuz kullanıma hazır.

Haberin Devamı