Yaşam Evdeki canavarlar

Evdeki canavarlar

Paylaş
Evdeki canavarlar

Bilimadamları en son teknoloji mikroskoplarla halı, masa ve mutfaklarımıza yayılarak evlerimizi işgal eden kurt, sinek ve pirelerin en net görüntüsünü elde etti

UZAYDAN GELMEDİLER

Haberin Devamı

Bu fotoğraflarda gördüğünüz yaratıklar uzaydan gelmedi. Aslında bu yaratıklarla birlikte yaşıyoruz. Bu yaratıklar evlerimizin neredeyse her yerini istila eden kurtçuklar. Fotoğrafçı Steve Gschmeissner (61) tarafından çekilen bu fotoğraflar için çok güçlü bir mikroskop kullanılmış.

Steve Gschmeissner önce kurtçukların görüntülerini mikroskop aracılığıyla milyonlarca kez büyütmüş. Daha sonra bunların fotoğraflarını çekmiş.

HER YERDE ONLAR VAR

Bu böcekler arasında makarna, un ve ekmek paketlerini işgal eden un kurdu; mobilyalara, perdelere ve halılara yerleşen toz kurtçukları da var. Sabah kahvaltısında mısır gevreği yerken biz farkına varmasak da uzun kıllara ve büyük ön ayaklara sahip olan un kurduyla yüzlerce kez karşılaşıyoruz.

Haberin Devamı

Kedi ya da köpeklerle birlikte evimize gelen pireler de evcil hayvanların yaşamını cehenneme çeviriyor. Kırmızı un kurdu ise makarnaya bayılıyor. Kurtlar mutfağı işgal ettikten sonra kurtuluşun tek yolu tüm yemekleri yok etmek.