Çocukluk Evden eğitim nasıl yapılacak? EBA’ya nasıl girilir?
Paylaş
Evden eğitim nasıl yapılacak? EBA’ya nasıl girilir?

Corona virüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bütün okulların 2 hafta tatil edildiğini duyurmuştu. Öğrencilerin evdeyken eğitimlerinin aksamaması için dünyada ilk kez ulusal düzeyde bir eğitim platformu oluşturduklarını söyleyen Bakan Selçuk, eğitimlerin televizyon kanalları ve EBA üzerinden yapılacağını açıkladı. Peki, evden eğitim nasıl yapılacak? EBA’ya nasıl girilir? İşte uzaktan eğitim ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Bakan Selçuk, Twitter hesabından corona virüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 6-10 Nisan'da uygulanacak ikinci ara tatilin 16-20 Mart'ta uygulanması, 23-27 Mart'ta da uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretime devam edilmesi yönündeki karara ilişkin paylaşımda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Corona virüs nedeniyle bütün okulların 2 hafta süreyle tatil edilmesiyle uzaktan eğitim yöntemi de gündeme geldi. Ebeveynler de, "Evden eğitim nasıl olacak?, Eba’ya nasıl girilir?" sorularını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim ile ilgili süreci hafta içi simülasyonlarla anlatacak.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA'nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız" dedi.

Evden eğitim nasıl yapılacak?

Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre, mevcut kanalların dışında tamamen eğitime ayrılmış, birkaç televizyon kanalı üzerinden eğitimler verilecek. Uzaktan eğitimde bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için sabahçı ve öğlenci olmak üzere belirli zaman dilimleri ayrıldı. Hangi sınıf seviyesinde, hangi öğrencilerin, hangi dersleri, nasıl takip edebilecekleri ise MEB tarafından ilan edilecek. Bakan Selçuk bu süreçle ile ilgili olarak, “İçeriklerin çok önemli bir kısmı hazır. Bir kısmı da hazırlanmaya devam ediyor. 23 Mart günü de bunun başlangıcını da yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bunun yanında Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sadece televizyon kanallarını yeterli bulmadıklarını, eğitim bilişim ağı denilen bir internet altyapısının olduğunu, bütün derslerin içeriklerinin, binlerce video, animasyonun, on binlerce sorunun burada mevcut olduğunu aktararak, özellikle akademik destek yazılımlarıyla 11 ve 12. sınıflar için üniversiteye hazırlanmak konusunda inanılmaz bir içerikleri olduğunu söyledi.

Öğrenciler, öğrenmek istediği her konuyu video kütüphanesine bakarak öğrenme imkanı da var. Yani tüm ders içeriklerinin yer aldığı bir video kütüphanesi oluşturuldu. Türkiye'nin her yerinde, her öğrencinin erişimine açıldı.

İnternet ücreti de Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, hizmet veren kuruluşlarla anlaşılarak 3 GB'lık bir ücretsiz internet erişimi de sağlandı. Soru sormak isteyenlere 7/24 hizmet veren 444 0 632 nolu telefon hattı da devreye girdi. Uzmanlar velilerin merak ettikleri soruları bu hat üzerinden cevaplayacak.

EBA’ya nasıl girilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA uzaktan eğitim sistemi