Yaşam Evinden Uzay İstasyonu'nu arayıp astronotlarla konuştu

Evinden Uzay İstasyonu'nu arayıp astronotlarla konuştu

Paylaş
Evinden Uzay İstasyonu'nu arayıp astronotlarla konuştu

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), dünyamızın yörüngesinde her gün 15 tur atıyor ve uzay istasyonunda her an astronotlar bulunuyor

Ancak uzaydaki astronotlarla konuşmayı ve onlara soru sormayı kafasına takan bir İngiliz vatandaşı, NASA’yı aradan çıkarıp ISS’e doğrudan ulaşarak kontak kurmanın bir yolunu buldu.

Haberin Devamı

Telsiz meraklısı olan Adrian Lane, evinin garajında bulunan telsizi, ISS’nin frekansını bulacak şekilde ayarladıktan sonra ISS’nin, İngiltere üzerinden geçmesini bekledi. Ardından ISS’e mesaj gönderen Adrian, kısa süre sonra istasyondaki astronotlardan cevap aldı. Dünyanın uzaydan nasıl göründüğü gibi sorular soran Adrian’ın merakının ISS’teki astronotları da neşelendirdiği ve moral verdiği dile getirildi. Uzayda haftalarca, hatta bazen aylarca kalmak zorunda olan astronotların sadece NASA’daki görevlilerle ve kısıtlı süreler için aileleriyle görüşebildikleri düşünülürse, uzay boşluğundaki yalnızlığın içinde dünyadan bir yabancının onlara ulaşarak sohbet etmek istemesinin uzay istasyonunda günün olayı haline geldiğini tahmin etmek zor değil.

Haberin Devamı

HyperX Cloud II Video İnceleme