Pratik Bilgiler Evini kendi boyamak isteyenlere tavsiyeler

Evini kendi boyamak isteyenlere tavsiyeler

Paylaş
Evini kendi boyamak isteyenlere tavsiyeler

Evinizin duvarlarını kendiniz boyamak istiyorsunuz ancak bu gözünüzü korkutuyor olabilir. Oysa uygulayacağınız birkaç önemli ipucu bu işi kolay ve zevkli bir hale getirecektir.

ETRAFTAKİ EŞYALARI KALDIRIN

Haberin Devamı

Odanızı boyamaya başlamadan önce, etraftaki eşyaları ortadan kaldırmak işinizi kolaylaştıracaktır. Yer zeminini korumak için zemini gazete kağıtları ile kaplayın. Yanınızda mutlaka temiz su ve yüzey temizleyici bulundurun. Kirlettiğiniz yüzeyi hemen silin, boya lekeleri çok zor çıkar.

DUVARLARI TEMİZLEYİN

Toz, kir ve yağ lekelerini (pürüzsüz bir yüzeyi tahrip edebilecek olan) su, yumuşak bir bulaşık deterjanı ve sünger ile çıkarın. Sabun artıkları temizlemek için temiz su ile durulayın. Boyaya başlamadan önce duvardaki çatlakları spatula yardımıyla kazıyın. Duvarlarda derin çatlaklar varsa macun ile bu boşlukları doldurun. Macun kuruduktan sonra boyama işlemine başlayabilirsiniz. Boyama işlemi, nemli ve kirli yüzeylerde çatlaklara neden olur.

Haberin Devamı

DUVAR ASTARI

Astar boyanın parlak ve kapsamının artırılmasına yardımcı olur ve son katta daha düzgün bir görünüm verir. Ayrıca duvarların küflenmesini engeller.

PENCERE, KAPI ÇERÇEVELERİNİ BANTLAYIN

Bir hafta kadar öncesinde mavi bant kullandığınızdan emin olun. Duvar kurumadan hemen boyama sonrasında bandı çıkarın. Böylelikle bantla birlikte herhangi bir boyanın soyulmasını engellersiniz. Duvar bantlarını boyama işlemi bittikten sonra çıkartabilirsiniz. Bantları çıkardıktan sonra gerekli gördüğünüz yerlere ince fırça ile rötuş yapabilirsiniz.

RULO İLE BOYAYAMADIĞINIZ YERDE FIRÇA KULLANIN

Duvarların köşelerinde, ulaşılamaz duvarlarda ince fırça kullanın.

W ŞEKLİNDE BOYAYIN

Verimlilik için, önce W deseninde boyayın. Daha sonra ruloyu kaldırmadan onu doldurun. Bitirene kadar her bölümde devam edin. Tek bir seferde tüm duvarı boyamış olursunuz.

RULO İLE DUVAR BOYAMA

Rulo ile duvarınızı hızlı bir şekilde boyamak mümkün. Ruloyu boyaya tamamen daldırmadan değdirin. Boyama başlamadan önce ruloyu nemlendirin, nemli rulo, boyayı daha kolay bir şekilde duvara yedirmenizi sağlar. Rulo ızgarası kullanmayı ihmal etmeyin. Rulo ızgarası boyanın yere damlamasını engeller. Boyayı duvar eşit miktarda yayılmasını sağlamak için, rulodaki boyayı bütün duvara yayın.

Haberin Devamı

TEMİZLİK

Eşyalar üzerindeki koruyucu bezleri kaldırıp odayı eski haline getirmeden önce duvarların iyice kuruduğundan emin olun.