Gündem Evini satmak istiyordu icralık oldu

Evini satmak istiyordu icralık oldu

Paylaş
Evini satmak istiyordu icralık oldu

Antalya'da evini satmak isteyen Yüksel Arsalı Topyıldız, satış vekaletnamesi verdiği müteahhit E.Z.'nin kendisini dolandırdığı iddiasıyla davacı oldu. Evine karşılık müteahhitten aldığı evden mülk sahibi tarafından çıkarılan,takas karşılığı verilen araç ise çalıntı çıkan Topyıldız, çektiği 21 bin liralık banka kredisi nedeniyle de icralık oldu

Altınova Mahallesi’nde oturan Yüksel Arsalı Topyıldız, 2007 yılında fazla büyük olduğu gerekçesiyle evini 60 bin liraya satmak istedi. İddiaya göre, evine talip olan müteahhit E.Z.’ye satış için vekalet veren Topyıldız, karşılığında 44 bin lira değerinde bir ev ile 16 bin lira almak için anlaştı. Evi satılan Topyıldız, müteahhidin verdiği yeni evin tapusunu üzerine almayı beklerken, mülkün asıl sahibi tarafından mahkeme kararıyla evden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Bu gelişme üzerine Yüksel Arsalı Topyıldız, müteahhit E.Z.’den şikayetçi olup dava açtı. Topyıldız, adliyede kendisiyle aynı durumdaki 8 mağdurun daha şikayetçi olduğunu öğrendi.

Yargılanan müteahhit E.Z., tutuklandı. 27 gün tutuklu kaldıktan sonra borcunu 6 ay içinde ödeyeceği taahhüdü üzerine tahliye edilen müteahhit E.Z., cezaevinden çıktıktan sonra Topyıldız’ı aradı. Kendisiyle anlaşmak isteyen E.Z. ile görüşen Topyıldız, müteahhidin gösterdiği 32 bin lira değerindeki cip ile 18 bin liralık senet aldı. Müteahhit tarafından bakım için tamirhaneye götürülen cipe ise çalıntı olduğu gerekçesiyle polis tarafından el konuldu.

KREDİYİ ÖDEYEMEDİ, İCRA GELDİ

Mahkeme masrafları, yerleşeceği eve yaptığı ve alacağı aracın bakımı için bankadan 21 bin lira kredi çeken Yüksel Arsalı Topyıldız, taksitlerini ödeyemeyince icralık oldu. Bu nedenle hakkında tutuklama kararı da çıkan Topyıldız, avukatının girişimiyle kararı kaldırttı.

Haberin Devamı

Hem evinden olduğunu hem de kredi borcu nedeniyle haciz geldiğini belirten Topyıldız, "1 kilo zeytin alacak param yok. Bir börekçide çalışarak avukat masraflarını karşılamaya çalışıyorum" dedi.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşma, müteahhit E.Z.’nin katılmaması nedeniyle 30 Mayıs’a ertelendi.

DHA