Ekonomi Evinin bodrumundaki atölyeden fabrikaya

Evinin bodrumundaki atölyeden fabrikaya

Paylaş
Evinin bodrumundaki atölyeden fabrikaya

Tatvan ilçesinde evinin bodrumunda kurduğu atölyede marangozluğa başlayan Gürgen, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı sayesinde kendi fabrikasını açtı

Evinin bodrum katında marangozluğa başlayan daha sonra küçük sanayi sitesindeki atölyesinde devam eden Gürgen, DAKA’ya sunduğu proje ile işini büyüterek fabrika hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Haberin Devamı

Gürgen, DAKA’dan aldığı hibe ile artık fabrikasında seri üretime geçtiğini belirterek, "Hayalimde üretim yapacak bir projem vardı. Çok şükür Cenab-ı Allah’ta bunu bana nasip etti. DAKA ve devletimizin desteğiyle üretime başladık" dedi.

Fabrikasında lake boyalı kapı ürettiğini belirten Gürgen, "DAKA’ya verdiğimiz proje ile 350 bin lira hibe desteği aldık. Aldığımız bu destek benim için bir teşvik, bir ön adım oldu. Eğer DAKA’nın desteği olmasaydı belki de hayalini kurmuş olduğum fabrikayı ancak 3-5 yıl sonra gerçekleştirebilirdim" diye konuştu. Gürgen, bölgede illerinden de talep aldıklarını, daha önce atölyede 5-6 personel çalıştırırken şimdi 23 kişiyi istihdam ettiğini kaydetti.

Yaklaşık bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikasını en kısa zamanda 3 bin metrekareye çıkarmayı düşündüğünü anlatan Gürgen, Kuzey Irak başta olmak üzere çevre ülkelere de ihracat yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Haberin Devamı

AA