Gündem Evli sevgiliyle selfie için 'öteki kadına' tazminat cezası

Evli sevgiliyle selfie için 'öteki kadına' tazminat cezası

Paylaş
Evli sevgiliyle selfie için 'öteki kadına' tazminat cezası

İzmir'de sevgilisiyle selfie çektiren evli öğretmen, eşinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu için tazminat ödemeye mahkûm edildi

İzmir'de bir okulda tarih öğretmenliği yapan D.S., avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi'nde matematik öğretmeni eşi O.S.'ye boşanma davası açtı.

Haberin Devamı

Dilekçesinde iki yıl önce evlendiklerini anlatan D.S., "Üniversiteden bir arkadaşımın kuzeni olan İ.D. de aynı okulda vekil öğretmen olarak görev yapıyordu.

Aynı zamanda evli ve üniversite öğrencisi olan İ.D. eşimle bu sayede tanıştı. Bir süre sonra aralarında bir ilişki olduğundan şüphelenmeye başladım.

'YORULDUN MU BALIM'

Eşimin cep telefonunda ve maillerinde, 'Kurban olurum sevgilim sana, kölen olurum, yoruldun mu balım sen' gibi mesajlar yakaladım.

Ancak ilişkiyi hep inkâr etti. Evliliğimi kurtarmak için eşime şans tanıdım ve psikolojik olarak destek verdim. Ancak cep telefonunda ikisinin samimi şekilde selfie'lerini ve whatsapp konuşmalarını tespit edince evi terk ettim.

Daha sonra buluştuğum İ.D. ise ilişkisini itiraf edip evimde nerede oturduklarından hangi çarşafı kullandıklarına kadar çok şeyi anlattı. Bu itiraflar üzerine eşim de yasak ilişkisini itiraf etti. Eşim ayrıca benden yasak aşkı gibi giyinmemi istiyordu" dedi.

Haberin Devamı

TOPLAM 35 BİN TL TAZMİNAT...

Sabah'ın haberine göre selfie fotoğraflarını delil olarak mahkemeye sunan D.S., eşinden 250 bin TL tazminat ve nafaka, öteki kadından da 20 bin TL tazminat istedi. Eşinin amacının kendisinden maddi menfaat edinmek olduğunu öne süren O.S. ise boşanmayı kabul ederken, nafaka ve tazminat taleplerinin reddini istedi. Çifti boşayan hâkim, O.S.'yi yasak aşk yaşayarak aile birliğini bozduğu için 20 bin TL, yasak aşkıyla çektiği selfie ile mail ve whatsapp kayıtlarıyla eşinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu için de 15 bin TL olmak üzere toplam 35 bin TL tazminata mahkûm etti.