Gündem Evlilik hayaline 'mental retardasyon' engeli

Evlilik hayaline 'mental retardasyon' engeli

Paylaş
Evlilik hayaline 'mental retardasyon' engeli

Bir televizyon programında tanıştığı adamla evlenmek isteyen kadına 'zeka geriliği' raporu verildi

Bir televizyon programında tanıştığı Yüksel Altınkum ile evlenmek için Yalova’dan Manisa’nın Turgutlu ilçesine gelen Nihal Uzunay’a, nikah işlemleri çerçevesinde başvurduğu hastanede "mental retardasyon (zeka geriliği)" notu düşülerek "evlenemez" raporu verildi.

Haberin Devamı

Turgutlu’da bulunan Nihal Uzunay (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon programında tanıştığı Yüksel Altınkum (50) ile evlenmeye karar verdiklerini ve işlemler için Manisa’ya geldiğini anlattı.

Turgutlu Devlet Hastanesinden aldıkları raporla nikah için Turgutlu Belediyesi Evlenme Memurluğu’na müracaat ettiklerini belirten Uzunay, evrakı inceleyen belediye memurunun "hastane raporunda düşülen not nedeniyle nikahlarını kıyamayacağını" söylediğini bildirdi.

BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYORUM

El ve ayaklarında yüzde 70 oranında kısmi felç bulunan Nihal Uzunay, evlenmelerine neden izin verilmediğini anlayamadığını ifade ederek, "Ben de mutlu olmak istiyorum. Yüksel’i çok seviyorum. Herkes gibi benim de evlenmeye hakkım var. Başbakan’ımızdan nikahımız için yardım bekliyorum ve sorunumuzu çözüp nikah şahidimin olmasını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yüksel Altınkum da Uzunay ile evlenmek istediğini belirterek, "Onun engelli olmasını hiç sorun yapmadım. Tek istediğim mutlu bir yuvam olması ve onu mutlu etmek. Evlenirsek kısmi felçli olan Nihal benim sağlık güvencemden yararlanabilir" diye konuştu.

Nihal Uzunay’ın sağlık raporuna "evliliğe uygun değildir" notunu düşen Turgutlu Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Hüseyin Tekin ise yaptığı açıklamada, "Evlenmek isteyen kadının başvurusu üzerine yapılan sağlık tetkiklerinde mental retardasyon, yani zihinsel engelliliğe rastlanıldığı için yasalar gereği evlenmesinin uygun olmayacağı konusunda görüşümüzü belirttik" dedi.

AA