Türkiye (Son Dakika) Evlilik sözü veren evli sevgilisini yüzleşmede öldüren kadına müebbet istemi

Evlilik sözü veren evli sevgilisini yüzleşmede öldüren kadına müebbet istemi

Paylaş
Evlilik sözü veren evli sevgilisini yüzleşmede öldüren kadına müebbet istemi

Bursa'da, 'Karımdan boşanıp seninle evleneceğim' dediğini öne sürdüğü 47 yaşındaki evli sevgilisini tartışmada bıçaklayarak öldüren 1 çocuk annesi 44 yaşındaki Zahide Ökçe hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

Davaya konu olay, geçen yıl ağustos ayında meydana geldi. Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan servis şoförü Ertem Yöntem, kocasından boşanan aile dostları Zahide Ökçe ile aşk yaşamaya başladı. Ancak eşinin bu ilişkisinden haberdar olan Fevziye Yöntem, Ertem Yöntem’e, "Senin, Zahide ile imam nikahı yaptığın konuşuluyor, doğru mu?" diye sordu. Buna sinirlenen Ertem Yöntem, bu iddianın doğru olmadığını bizzat kendisinden duyması için eşini ve sevgilisini yüzleştirmeye karar verdi.

OLUR DA KAVGA ÇIKAR DİYE BİR ARKADAŞINI YANINA ALDI


Ertem Yöntem, yüzleşmenin yapılacağı gün karısını, Zahide Ökçe’nin boşandığı kocasından olan oğlunu ve muhtemel bir kavgada kendisine yardımcı olması için Aydın Akman adlı arkadaşını minibüse bindirdi. Birlikte, merkez Nilüfer ilçesinin Badırga mevkiindeki plastik fabrikasında çalışan Zahide Ökçe’nin yanına gittiler. Fabrikadaki yöneticilerinden izin alan Zahide Ökçe de kendisini bekleyen minibüse bindi.

KARISIYLA TARTIŞTIĞI SEVGİLİSİNİ KALBİNDEN BIÇAKLADI


Burada Fevziye Yöntem ile tartışan Zahide Ökçe’ye sinirlenen Ertem Yöntem, "Sen benim karıma nasıl hakaret edersin" diye çıkıştı. Buna sinirlenen Zahide Ökçe de, çantasında bulunan sustalıyla Ertem Yöntem’i kalbinden tek bıçak darbesiyle yaraladı.

Durumu ağır olan Yöntem, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 çocuk babası Yöntem
kurtarılamadı.


'ERTEM BENİ SÜREKLİ OYALIYORDU'


Olay sonrası oğluyla evine dönen Zahide Ökçe ise polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, Ertem Yöntem’in eşini boşayıp kendisini alacağını söylediğini belirten Zahide Ökçe, "Bunu kendi hanımı da biliyordu, benim oğlum da. Ertem yine de sürekli beni oyalıyordu. Olay günü çalıştığım fabrikanın önüne servis minibüsü ile geldiler. Araçta çıkan tartışmada evlilik sözü vermesine rağmen bana bağıran Ertem’i sinirlenip bıçakladım. Olayın bu boyuta gelmesini istemezdim" dedi.

'KASTEN ADAM ÖLDÜRME' SUÇLAMASI


İfadesinin ardından adam öldürmek suçundan mahkemeye sevk edilen Zahide Ökçe, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Zahide Ökçe, hakkında 'kasten adam öldürmek’ suçundan Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açıldı. Genç kadının yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


Halil ÖZÇOBAN / BURSA (DHA)

Haberin Devamı