Datça Evren ve insan ilişkisini resimlerinde anlattı

Evren ve insan ilişkisini resimlerinde anlattı

Paylaş
Evren ve insan ilişkisini resimlerinde anlattı

Evren ve insan ilişkisini resimlerinde anlattı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, emekli el sanatları eğitmeni Gülay İspirgil (60) 'Evren ve İnsan' konulu resim sergisi açtı. Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde 5 Eylül tarihine kadar açık kalacak olan sergi sanatseverler tarafından beğenildi.

Datça Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin ve çok sayıda davetli topluğunun katılımı ile açılışı yapılan sergide, Gülay İspirgil'in çeşitli dönemlerde akrilik boya ve tonlama tekniği ile yaptığı 19 eseri yer alıyor. İzmit ve Üsküdar Halk Eğitim merkezlerinde 10 yıl el sanatları eğitmenliği ve 4 yıl seminer eğitmenliği yapan sanatçı emeklilik sonrası çeşitli resim kurslarına katıldı. İspirgil portreler, geçmiş medeniyetler ve tarih konulu resim çalışmaları ile tanınıyor.

Son yıllarda evren ve insan ilişkisini anlatan resim çalışmalarına yöneldiğini ifade eden İspirgil, “Dünyada en gelişkin beyne sahip bir varlık olan insanın, kozmik evrenden gelen çok çeşitli enerjileri paratoner gibi beyninden alarak toprağa akıtmasını çalışmalarıma konu aldım. Bunların hepsi gerçekte kadim bilgilerden kaynaklanıyor. İnsanlık, her varlığın bir ‘ruh'u olduğu bilgisini unuttu. Sadece insan değil, taş, bitki, hayvan her bir varlığın ruhu var. Çalışmalarımda bu nedenle, yaşam denilen bu serüvenin gerçek semeresinin 'düşünce' olduğunu anlatmak istedim" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı