Ekonomi EXPO'da istifa depremi

EXPO'da istifa depremi

Paylaş
EXPO'da istifa depremi

EXPO 2020 adayı İzmir, Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar ve Yürütme Komitesi üyesi Işınsu Kestelli'nin istifasıyla sarsıldı.

EXPO 2020 adayı İzmir, Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar ve Yürütme Komitesi üyesi Işınsu Kestelli’nin istifasıyla sarsıldı. İstifanın gerekçesi ise ’Vali ile çalışma anlayışından kaynaklanan fikir ayrılıkları’ olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Özgener, Yorgancılar ve Kestelli yaptıkları ortak açıklamada istifayı doğrularken, İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç’tan bir açıklama gelmedi. Vali Kıraç tarafından verilen görevleri memnuniyetle kabul ettiklerini ve bugüne kadar sürdürdüklerini ifade eden Özgener, Yorgancılar ve Kestelli, göreve başlar başlamaz adaylık sürecinin en doğru şekilde yürüyebilmesi için kurumsallaşma ihtiyacının olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekti.

"GÖNÜL RAHATLIĞI İÇİNDEYİZ"

Bu konudaki çalışmalar sonucunda özellikle Yürütme Kurulu’nun bundan sonra görevini en iyi şekilde icra edebileceği bir sistem oluşturduklarını da anlatan Özgener, Yorgancılar ve Kestelli, ortak imzalı yazılı açıklamalarında şu görüşlere yerverdi:

Haberin Devamı

"Geride bıraktığımız süreç içinde EXPO 2020 adaylığının başarıya ulaşması için gerekli kadroların ve çalışma sisteminin oluşturulduğunu bildiğimiz için gönül rahatlığı içindeyiz. Bugün geldiğimiz noktada ise, Yönlendirme Kurulu Başkanımız Sayın Valimizle çalışma anlayışından kaynaklanan fikir ayrılıkları nedeniyle görevlerimizden ayrılma kararını üzülerek kamuoyuyla paylaşmak durumundayız. Görev yaptığımız süre içinde EXPO 2020 hedefine odaklanmış ve bunun için canla başla çalışan bir takımın bir parçası olmanın gururunu yaşadık. Takım arkadaşlarımızın aynı özveri ve kararlılık içinde çalışarak İzmir’i mutlu sona ulaştıracağından hiçbir şüphemiz yok."

Bundan sonra da kendilerinden istenen her türlü çalışmayı memnuniyetle yerine getireceklerini de dile getiren Özgener, Yorgancılar ve Kestelli, "Çalışma sürecimizde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM’DAN YORUM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de bu konunun kendisine sorulması üzerine Mahmut Özgener’in EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Benim bildiğim kadarıyla, Vali’mizin verdiği bilgiye göre sadece Özgener kendi iradesiyle görevi bırakmak istemiş bu da saygıyla karşılanmış. Mahmut Bey’e başladığı günden bugüne yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. EXPO projesi ne benim ne Mahmut Bey’in ne Ender Bey’in (Yorgancılar) özel projesi değildir. İzmir’in Ege’nin projesidir. Kişilerle giden bir proje değil. O bakımdan kurumlarda devamlılık esastır. Hizmet aynı anlayışla gereği gibi yerine getirilecek. Bu konuda herkes elinden gelen gayreti gösterecektir. Valimiz Yönlendirme Kurulu’nun diğer üyeleri de istişareleri yaparak bir arkadaşımızı bu konuda görevlendirecektir. Herkes kararını kendi verebilir ancak şu anda Mahmut Bey istifa etmiş diğerleri de istifa etmesi onların takdiridir. Ben kimseyle görüşmedim. Valimiz gerekli görüşmeleri yaptı. Bilgim, affını istediği yönündedir. Artık gerekçesini bilmem."

Haberin Devamı

Burcu TANER- Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)