Erkut Can Ey kadınlar! Sizin için
HABERİ PAYLAŞ

Ey kadınlar! Sizin için

Haberin Devamı

Günlerce Türkiye’yi meşgul eden otobüsteki şort giyme tekmesini atan yobazı ve aynı kafadakileri uyarmak için, sosyal medyada örgütlenen kadınlar, bugün şort giyme eylemi yapacaklar. Diyorlar ki, nerede olursanız olun şort giyin. Yağmur gözükmediğine göre, inşallah eylem amacına ulaşır. Bu vesileyle, ‘kadının adı yok mu, var mı’yı çok güzel anlatan bir kadının olaya bakışını sizlerle paylaşmak istedim.

Diyor ki: “Suçtur kadın olmak. Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin. Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler mesela. Seversin deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederlerse basit olursun, edemezlerse, sohbetlerine meze... Erkek olmak doğuştan gelen bir güçse, kadın olmak tam tersidir, eksikliktir.

Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa bodoslama atlar, tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister, ne de ona bir gelecek vaat eder.

Yedekte tutar. Son olarak, kadın dürüsttür. Karmaşık gözükür ama istediği üç şey; dürüstlük, sadakat ve sevgidir.” Sevgili kadın okurlarım, siz de bu hemcinsinize katılıyorsanız eğer, bu yazıyı sayfanızda paylaşın. Paylaşın ki, birilerinin kafasına dank etsin.

Kafir=Mürted

Kimsenin dikkatini çekmedi. Akıncı olmadan önce de çekmemişti zaten. Biliyorsunuz, darbe girişiminin yönetildiği ‘Akıncı’ üssünün adı değiştirildi. Ve üs yeniden ‘Mürted’ ismini aldı.

Bir arkadaşım araştırmış ve bakın ne sonuç çıkmış. Mürted ne demekmiş biliyor musunuz? “İslam dininden ayrılan, dinden dönen, kafir kimse.” İllaki ismini değiştirecekseniz, güzel Türkçemiz varken, nedir bu Arapça hayranlığı. Hem de bilip bilmeden. Hadi ondan da geçtim, bu ismi bulup demeyelim de, yeniden konulmasını teklif eden ve kabul bulan zat-ı muhtereme sözüm. Toprak ve mekanlar ‘mürted’ olmaz. Mürted olan insanlardır.

BÖYLE BiLiN

Uzun zamandır beni kahreden, TSK’nın bir açıklama sistemi var. Şöyle; “Şurada 3 kahraman arkadaşımızı şehit verdik, 4 de yaralımız var”, diyorlar. Devamı da, bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır şeklinde. Bir alttaki paragrafta da, “7 terörist etkisiz hale getirildi” diyorlar. Yapmayın bunu be! Kibarca, ‘etkisiz hale getirildi’ ne demek? ‘Öldürüldü’ desenize dosdoğru. Sonra, vatanını savunan benim kahraman evladımla, o teröristleri aynı açıklamanın içine sokmayın lütfen. Milletin gazı alınmıyor böylece.

Gaz sancısı yüreklere vuruyor. Böyle bilin. Ve bu şekilden vazgeçin. Başka bir sistem bulun. Bir de, o kınama twitleri yok mu, onlar da ayrı bir alem. Her şehit haberinden sonra yağmur gibi yağan twitlerle, eğer başarabilirsek, terörü kınayarak, lanetleyerek bitirebilen ilk ülke biz olacağız galiba.

Teneke plaketi hak etti

Önceki hafta Küçük Çamlıca’ya yapılmaya başlanan TV kulesi ile, 3’üncü havalimanı trafik kulesinin daha proje halindeyken, dünyadan ödül almasından bahsetmiş ve beğenimi, gururumu belirtmiştim. Zannederim sizler de beğenmişsinizdir. Bu da beğenmeyeceğiniz bir proje. Yeni Üsküdar Meydanı.

Caanım Taksim Meydanı’nı betonla kapladılar, şimdi sıra tarihi Üsküdar Meydanı’na geldi. Hani durak koymayı bile halka soracaklardı ya, unutuldu gitti. O nostaljik görüntüyü de beton meydan yapıyorlar. Topbaş biraderimiz de, projeyi çok beğenmiş ki uygulatıyor. Siz bakmayın resimdeki yeşil ağaçlara. Onlar göz boyama. Dikerler fidanları, ömrünüz yeterse ağaçları görürsünüz. Trafik kulesi dünya ödülü aldı, buna da benden teneke bir plaket, yeter de artar bile.

Para nerede

Kadının biri, koşa koşa gelip taksiye biner. Gideceği yeri söyler. Giderlerken, şoförün dikiz aynasından hep kendine baktığını gören kadın, sinirlenir ve... “Ne bakıyorsun, hiç çıplak kadın görmedin mi?” diye çıkışınca, şoför cevap verir: “Gördüm tabii abla. Ben para nerede diye bakıyorum.”

BAŞARI NEDİR?

Her türlü şartta onuruyla yaşayabilmek, tabii ki başarıların en büyüğü ama, Amerikalı yazar ve şair Ralph Emerson, bakın başarıyı nasıl tanımlamış: “Başarı, sık sık gülmek ve çok sevmektir. Akıllı insanların saygısını, çocukların sevgisini kazanmaktır. Sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır.

Güzeli sevmektir. Herkesteki en iyiyi bulmaktır. Karşılık beklemeyi hiç düşünmeden, kendiliğinden vermektir. Geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşil bahçe, ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır. Gönlünce eğlenmek ve gülmek, kendinden geçerek şarkı söylemektir. Tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan dolayı rahat nefes aldığını bilmektir.” Şimdi sorun kendinize. Başarılı mısınız?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder