Siyaset Ezan erken okununca darbe girişimi sandılar
Paylaş
Ezan erken okununca darbe girişimi sandılar

Siirt'te sabah ezanının bir saat erken okunması üzerine FETÖ'nün yeni bir darbe girişimi yaptığını sanan vatandaşlardan bazıları 155 Polis İhbar Hattını aradı, bazıları da valilik önüne gitti

Bahçelievler mahallesindeki bir camide sabah ezanının bir saat erken okunması üzerine darbe teşebbüsünün yaşandığı gece camilerden ezan ve sela seslerinin yükseldiğini anımsayan vatandaşlar yeni bir darbe girişiminin gerçekleşmesinden endişe etti.

Haberin Devamı

155 Polis İhbar Hattını arayan vatandaşlar, "Olumsuz bir durum mu var, dışarı çıkalım mı?" sorusunu yöneltirken bazıları da valilik önüne gitti.

Herhangi bir sıkıntı olmadığını öğrenen vatandaşlar sabah ezanının saatinde yeniden okunmasıyla rahatladı.

SOKAĞA FIRLADILAR!

Tedirginlik duyan vatandaşlardan Serhat Güngör, ezanın okunduğu sırada dışarıda olduğunu belirterek, o sırada darbe girişimi olduğundan endişe ettiğini söyledi.

Arkadaşlarını aradığını bir süre sonra da ezanın yanlışlıkla erken okunduğunu öğrendiklerini ifade eden Güngör, "Bazı vatandaşlar da büyük bir duyarlılıkla polisi aramış. Çok sayıda kişi sokaklara çıktı, bazıları valilik önüne geldi." dedi.

Sefa Avcı, vakitsiz okunan ezan sesinin kendilerini korkuttuğunu belirterek, darbe girişimi olduğunu düşündüklerini aktardı.

Haberin Devamı

Avcı, "Ezan erken okununca korktuk ve polisi aradık, bir yandan da meydana koştuk. Çok şükür bir şey yoktu." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Faruk Arvas da kentte sabah ezanının bir camide yanlışlıkla erken okunduğunu bunun da bazı vatandaşlarda darbe girişimi olduğu düşüncesiyle endişeye neden olduğunu belirtti.

Bazı vatandaşların polisi arayarak bilgi almaya çalıştıklarını öğrendiklerini, bu konuda kendilerini de arayanların olduğunu ifade eden Arvas, şöyle konuştu:

"Bir müezzinimiz yanlışlıkla sabah ezanını bir saat erken okuyunca vatandaşlar sokağa inmişler. Vatandaşlarımızın darbe girişiminde gösterdikleri, içlerindeki o vatan aşkı ve sevgisini dün yaşanan bir yanlışlıktan dolayı yeniden gördük. Vatandaşlarımıza içlerindeki vatan sevgisinden ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gece bir kez daha bundan dolayı duygulandım."

AA