Magazin Ezhel hakim karşısında!

Ezhel hakim karşısında!

Paylaş
Ezhel hakim karşısında!

"Ezhel" takma adını kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakkında açılan ikinci dava kapsamında hakim karşısına çıktı

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Sercan İpekçioğlu ile avukatı katıldı. Kimlik tespiti yapılan İpekçioğlu, müzisyen olduğunu ve aylık 30 bin lira gelirinin bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Savunmasını yapan Sercan İpekçioğlu, "Ben sanatçıyım, yıllardır bu işle uğraşıyorum. Kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Avukatı Fuat Ekin de müvekkili hakkında aynı suçtan 2 soruşturma açıldığını belirterek, "Bu ilk açılan soruşturmanın davası. İkinci soruşturmanın iddianamesi hemen hazırlandı ve davası açıldı. Müvekkilim bu dosyadan beraat etmiştir ve karar kesinleşmiştir. Konu yine aynıdır. Biz o aşamada savcılığa müracaat ederek birleştirme talep etmiştik ama yetişmedi. Bu nedenle yeni dava açıldı." diye konuştu.

Yargılamanın konusunun sanat eserleri olduğunu savunan Ekin, "Elbetteki birisinin sanatçı olması onu suça karşı korumaz ancak, burada bu sanat eserlerinin suç işlemek ya da itham olunan suçun unsurlarını taşımak gibi bir iddiası yoktur. Kanaatimizce suç oluşmamıştır. Mahkemeniz tarafından beraate hükmedileceği inancındayız." görüşünü savundu.

Haberin Devamı

Mahkeme, Sercan İpekçioğlu hakkında karar verilen beraat kararının incelenmek üzere Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesinden istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ülke genelinde uyuşturucu madde kullanımını özendirme ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlardan hareketle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen araştırma raporu bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, bu raporda, "Ezhel" takma adını kullanan Sercan İpekçioğlu’nun internet üzerinden uyuşturucuyu özendirdiği, "Şehrimin Tadı", "Küvet" ve "Alo" isimli şarkılarının, bütünlüğü içinde uyuşturucu maddeyi özendirdiğine ilişkin tespitlerin yer aldığı kaydediliyor.

Sanık İpekçioğlu’ndan alınan kan örneği üzerinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesi Acil Toksikoloji laboratuvarınca inceleme yapıldığı aktarılan iddianamede, yapılan inceleme sonucu düzenlenen raporda, "kanda uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden esrar etkin maddesi THC metaboliti, THC-COOH bulunduğunun" bildirildiği de yer alıyor.

Haberin Devamı

İddianamede, bu kapsamda İpekçioğlu’nun "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Öte yandan Sercan İpekçioğlu, "Müptezel", "İmkansızım", "Şehrimin Tadı" adlı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve beraat etmişti.

AA