Gündem F tipi cezaevinde jiletli cinayet

F tipi cezaevinde jiletli cinayet

Paylaş
F tipi cezaevinde jiletli cinayet

İzmir 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde, daha önce Malta-İzmir seferini yapan yolcu uçağını kaçıran Nusret Akmercan, adam öldürmek ve çete kurmak suçlarından tutuklanan oda arkadaşı Salih Seyhan'ı boğazını keserek öldürdü

Mehmet Ali Ağca’nın köylüsü olan Akmercan, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde kurduğu suç örgütüyle iki kişinin boğazını keserek öldürmüş, 9 kişilik ölüm listesi hazırlamış, ayrıca Kurtlar Vadisi’ne rakip olarak da ’Kurt Kapanı Kan Kokuyor’ dizisini çekmişti. Çete suçlardan yargılanan ve hüküm giyen kişilerin kaldığı Buca İlçesi Kırıklar Köyü yakınındaki İzmir 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde görevliler, tutuklulardan Salih Seyhan’ın cesedini buldu.

Haberin Devamı

Boğazı jiletle kesilerek öldürüldüğü belirlenen Seyhan’ın katil zanlısının, birlikte yargılandığı ve aynı odada kalan Nusret Akmercan olduğunu saptandı. Salih Seyhan’ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KATİL ZANLISI SUÇ MAKİNESİ

İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde birlikte yargılandığı Salih Seyhan’ı öldüren Nusret Akmercan, ilk olarak 1997 yılında, Malta-İstanbul seferini yapan Malta Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağını köylüsü Mehmet Ali Ağca’ya destek amacıyla, 74 yolcu ve 6 mürettebatıyla Almanya’ya kaçırmıştı. Nusret Akmercan, son olarak 2008 yılında Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde kurduğu çeteye yönelik operasonda yakalandı.

Fidye istedikleri işadamlarının gözlerini korkutmak için matbaa işçisi, hiçbir ilgisi olmayan Hüsreddin Özçelik ile temizlik görevlisi Gürkan Yılmaz’ın boğazını keserek öldürdükleri belirlendi.

Haberin Devamı

Ayrıca üzerinden 9 kişilik ölüm listesi de çıkan Akmercan, Kurtlar Vadisi dizisine rakip olarak ’Kurt Kapanı Kan Kokuyor’ dizi filmini çekerek, burada "Bulut" karekterini canlandırmış, ancak dizinin beğenilmemesi üzerine ise yayından kaldırılmıştı. Nusret Akmercan ile Salih Seyhan’ın da aralarında bulundu 10 zanlının yargılandığı dava İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.