Spor Fabregas Ebru, Casillas Nagihan

Fabregas Ebru, Casillas Nagihan

Paylaş
Fabregas Ebru, Casillas Nagihan

Trabzonspor Bayan Futbol Takımı'nda yer alan futbolcuların gönüllerinde erkek futbolcu gibi olmak yatıyor

Türkiye Bayanlar Futbol 1. Ligi’nde Gazi Üniversitesispor’un ardından ikinci sırada yer alan Trabzonspor Bayan Futbol Takımı’nda futbolcular arasında yaşanan ilginç diyalog dikkat çekiyor.

Soyunma odasında, daha şık bakımlı olanları o günün birincisi olarak ödüllendiren bayan futbolcular, saha içerisinde ise birbirlerini erkek futbolcuların adlarıyla çağırıyorlar. Kimi kendi mevkinde oynayan, kimi de yeteneklerini beğendiklerinin adlarını kullanmayı tercih ediyor.

ALANZİNHO SEVİLAY, RONALDO NEŞE

Bordo mavili takımın yedek kalecisi Casillias Nagihan, forvet oyuncusu Umut Bulut Tuğçe, sol kanat oyuncusu (Cristiano) Ronaldo Neşe, yine sol kanat oyuncusu Alanzinho Sevilay diye çağrılıyor.

Kaptan Zeliha Şimşek ise Ramos Zeliha, orta saha oyuncusu Fabregas Ebru, diğer oyuncular ise Colman Nagehan ve Delgado Elif olarak adlandırılıyor.

Trabzonspor Bayan Futbol Takımı Antrenörü Abdülkadir Aslan, futbolcuların bu tür özentilerinin olmasının takıma olumlu yansıdığını belirterek, “Gönlümüz tüm futbolcularımızın bizim yerli kaynaklarımızı örnek olarak almaları yönünde.

Ancak bir çok sporcumuz yabancı futbolcuları örnek alıyor. Ama bu tabi ki takıma olumlu yansıyor. Mesela kalecimiz Nagihan, Casillas’ın neredeyse tüm videolarını izliyor” diye konuştu.

Aslan, Türkiye’de bayan futbolunun daha da gelişmesi için Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bu branşa el atması gerektiğini belirtti.

Yunus Emre SEL/TRABZON (DHA)

Haberin Devamı