Gündem Fabrikada patlama: 1 ölü

Fabrikada patlama: 1 ölü

Paylaş
Fabrikada patlama: 1 ölü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Organize Sanayii Bölgesi'nde bulunan bir sunta fabrikasında meydana gelen patlamada, bir işçi hayatını kaybetti

İnegöl Organize Sanayii Bölgesi'hde bulunan ve üç ay önce kazan dairesinde yaşanan yangında hasar gördükten sonra yeniden çalışmalara başlayan İlkersan Sunta Fabrikası'nda, dün saat 17.30 sıralarında, suntaların işlendiği kazan bölümünde patlama meydana geldi.

Patlama sonucu çıkan yangında Enver Memiş isimli işçi yaşamını yitirirken, Rıdvan Yar (16) ve Muharrem Süngü (29) adındaki çalışanlar ile yangın söndürme çalışmalarına katılan İnegöl İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye eri olarak görev yapan Süleyman Kılıç (42) yaralandı.

Durumu ağır olan Süleyman Kılıç ilk müdahalesi ilçe devlet hastanesinde yapıldıktan sonra helikopter ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Fabrikadaki yangın söndürme çalışmalarına çevre ilçe ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden gelen itfaiye araçlarıda katıldı. Olayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Sacılğı'nca soruşturma başlatıldı.

Hakan ÜZER/DHA