Bilim - Teknoloji Facebook, Amazon’daki arazilerin platformundaki satışını yasakladı
Paylaş
Facebook, Amazon’daki arazilerin platformundaki satışını yasakladı

Facebook, Amazon’da bulunan ve tehlike altındaki arazilerin kendi araçları üzerinden satılmasını yasakladı. Şirket, Instagram ve WhatsApp’ın ticaret araçları üzerinden Amazon’daki koruma alanlarından arazi satmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Bazı kullanıcılar, Facebook’un Marketplace aracını kullanarak sığır otlatma, odunculuk ve madencilik için kullanılması sakıncalı olan Amazon orman arazilerini satışa çıkarıyor. Şirket bunun artık Facebook Marketplace ile yapılamayacağı duyuruldu. Aynı yasak, Instagram ve WhatsApp’ın satış araçlarında da geçerli olacak.

Haberin Devamı

Facebook, konu hakkında “Bugün, Facebook Marketplace'te Amazon yağmur ormanları içindeki ekolojik koruma alanlarından arazi satma girişimlerini engellemeye yönelik önlemlerimizi duyuruyoruz. Facebook, Instagram ve WhatsApp üzerindeki ticari araçlarımızla ekolojik koruma alanlarındaki her türlü arazinin satın alınmasını veya satılmasını açıkça yasaklamak için ticaret politikalarımızı güncelliyoruz” dedi.

Facebook, bu arazilerin satılmasını engellemek için artık Marketplace’e verilen ilanları yayınlamadan önce bir bir kontrol edecek.