Bilim - Teknoloji Facebook: iPhone’da Messenger varsayılan mesajlaşma uygulaması olmalı
Paylaş
Facebook: iPhone’da Messenger varsayılan mesajlaşma uygulaması olmalı

Facebook, iPhone’da Messenger uygulamasının varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak ayarlanabilmesi için Apple ile görüştüğünü açıkladı. Apple, iOS 14'te tarihi bir yenilik ile posta ve tarayıcı için varsayılan uygulamanın değiştirilebilmesine izin vermişti.

Facebook, iPhone’da Messenger ve diğer üçüncü parti uygulamaların varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak ayarlanabilmesi için Apple ile görüşüyor.

Haberin Devamı

Facebook’un Messenger operasyonlarından sorumlu Stan Chudnovsky ise Apple’ın kullanıcılarını iMessage kullanmaya mecbur bırakmak yerine, kendi varsayılan mesajlaşma uygulamalarını tercih edebilmelerini sağlaması için ikna etmeye çalıştıklarına işaret etti.

Chudnovsky yaptığı açıklamada, "İnsanların farklı mesajlaşma uygulamalarını ve telefonlarında varsayılanı seçebilmeleri gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Apple’ın yaklaşımının üçüncü taraf uygulama geliştiricilere karşı adil olmadığını belirten Chudnovsky ayrıca, şirketin bu tip geliştiricilere iOS platformunda eşit şartlar sağlamadığının da altını çizdi.

Apple'ın Mesajlar uygulaması ve şifrelenmiş iMessage uygulaması şirket için önemli bir yazılım parçası. Şirketin üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarına izin verme şansı zayıf olsa da, Facebook şansını zorlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı