Bilim - Teknoloji Facebook şifresini vermeyenleri işe almıyorlar
Paylaş
Facebook şifresini vermeyenleri işe almıyorlar

Teknoloji severlerin sık sık esprisini yaptığı bir olay artık gerçek oldu. Bundan sonra iş yerleri sizi araştırmak için Facebook şifrenizi de mi isteyecek? İşte ilginç uygulama...

Sosyal ağ sitesi Facebook'un gücü her geçen gün artıyor. Bu gücün temeli ise insanların bu siteye olan bağlılığından geliyor.

Haberin Devamı

Psikolojik testlerde doğruyu söylemeyen insanlar, sosyal ağ profillerine en özel bilgilerini bile yazmaktan çekinmiyor. Durumun bu hale gelince, örneği ancak karikatürlerde yaşanacak olan durumlar gerçek olmaya başladı.

İşe girmek için Facebook şifrenizi patronunuza vermeyi düşünür müydünüz? Amerikan hapisanelerinde kısa süre önce başlayan bir uygulama gardiyan adaylarına ilginç zorunluluklar getirdi. Ülkedeki bazı hapisaneler, iş başvurusu yapan kişilerin en az 4 aydır kullandıkları Facebook hesaplarının şifrelerini kendilerine vermelerini talep ediyor.

Facebook'un Yoksa Çalışamazsın Dönemi mi Başlıyor?

Hapisanelerin bu isteğinin nedeni ise oldukça ilginç. Yöneticiler, çalışan adayları hakkında detaylı araştırma yapmak için Facebook hesaplarını karıştırmak istiyor. Özel mesajlarını ve arkadaş çevresini kontrol eden hapisane yönetimi kişiyi uygun bulursa gardiyan olarak işe alıyor.

Haberin Devamı

Ülkedeki insan hakları örgütlerinin büyük tepkisini çeken uygulama yaygınlaşmaya başlarsa iş dünyasında komik değişikler olması bekleniyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.