Gündem Facebook’ta veriler mi sızdırıldı? 1,5 milyar kullanıcının kişisel verilerinin satışa çıkarıldığı iddiası

Facebook’ta veriler mi sızdırıldı? 1,5 milyar kullanıcının kişisel verilerinin satışa çıkarıldığı iddiası

Paylaş
Facebook’ta veriler mi sızdırıldı? 1,5 milyar kullanıcının kişisel verilerinin satışa çıkarıldığı iddiası

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Facebook’a 4 Ekim Pazartesi günü akşam 19.00 sularından itibaren erişim sağlanamıyor. Aynı zamanda Whatsapp ve Instagram uygulamaları da açılmıyor. Erişim probleminin ardından Twitter’da dolaşan bazı haberlere göre, 1,5 milyar kullanıcının kişisel verileri satışa çıkarıldığı iddia ediliyor. Peki, Facebook’ta veriler mi sızdırıldı?

Facebook’ta veriler mi sızdırıldı?” sorusu dünya genelinde milyarlarca insanın gündeminde yer alıyor. Saatlerdir Facebook’a erişim sağlayamayan kullanıcılar bir yandan bu sorunun ne zaman sona ereceği konusunda araştırma yaparken, diğer yandan 1,5 milyar kullanıcının kişisel verileri satışa çıkarıldığı iddiası endişeli bir bekleyişe neden oldu.

Haberin Devamı

1,5 MİLYAR KULLANICININ KİŞİSEL VERİLERİ SATIŞA ÇIKARILDIĞI İDDİASI

Dış basında yer alan son dakika haberlerine göre, 1.5 milyardan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri bir hacker forumunda satışa sunulduğu ileri sürüldü.

New York Times ise Facebook çalışanlarının, şirket içi sistem ve iletişimin de çökmesi nedeniyle yavaş yavaş ofisten ayrılmaya başladığını yazdı.

Haberler sonrası şirkete ait hisselerin yüzde 5 değer kaybettiği de belirtildi.

Facebook, Whatsapp ve Instagram uygulamalarına saat 19.00 sularından itibaren erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, Facebook alt yapısını kullanan üç uygulamaya giriş yapmak istediklerinde ya server hata uyarısı ile karşılaşıyor ya da akış yenilenemiyor.

Haberin Devamı

Kesintinin nedeni hakkında henüz bir açıklama gelmezken, Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde sorun yaşandığının farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK’TA VERİLER Mİ SIZDIRILDI?

Facebook’ta 1,5 milyardan fazla kişinin kişisel bilgilerinin bulunduğu verilerin sızdırılmasına ilişkin şirketten bir yalanlama veya doğrulama açıklaması gelmedi.