Bilim - Teknoloji Facebook'ta yasak kalkıyor!
Paylaş
Facebook'ta yasak kalkıyor!

Facebook, uzun zamandır uyguladığı bir yasağı kaldırmaya karar verdi. Kullanıcılar artık...

Facebook'ta yayınlanan şiddet içerikli fotoğraf, görsel veya videolar bugüne kadar sansüre takılıp siliniyordu. Özellikle videolar, küçük hayvanların öldürülmesi, insanlara işkence, cinayet, ölüm, kan gibi içeriklere sahip olabiliyordu ve şikayet halinde Facebook ilgili paylaşımı derhal siteden kaldırıyordu.

Haberin Devamı

Ancak Facebook yeni yaptığı bir açıklama ile artık şiddet içeren paylaşımları silmeyeceklerini açıkladı. Ama bunun için de bir şart var. Söz konusu şiddet görüntülerinin, şiddeti yüceltmek ve övmek için değil, kınamak ve cezalandırılmasını sağlamak için paylaşılması gerekiyor.

Facebook yöneticileri, dünyanın her yerinde pek çok şiddet olayının meydana geldiğini, insanların kendilerini savunmak ve suçluları ifşa etmek, şiddete başvurulmasını caydırmak için bu görüntülerini paylaştığını ve şiddeti lanetlediklerini belirterek, bu paylaşımları silmenin şiddetin gizli kalması ve desteklenmesi anlamına geleceğini vurguladılar.

Dolayısıyla bundan sonra, zevk için işkence edilerek öldürülen hayvanlar, çatışmada esir düştükten sonra canlı canlı boğazı kesilen askerler, parçalanmış cesetler ve bol kan görüntüsü Facebook'un "sıradan" bir parçası olabilir zira dünyada çok sayıda insan bu şiddet uygulamalarından rahatsız ve tepki oluşturmak için bu görüntüleri paylaşmayı tercih ediyorlar. Bu durumda, Facebook'un 18 yaş altındaki genç ve küçük bireyler için özel bir doğrulama sistemi geliştirmesi de kaçınılmaz gibi görünüyor. Bakalım dev sosyal ağ, bunu yapacak mı?

Haberin Devamı

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: CHIP Online