Yaşam Facebook'tan 'afet' uygulaması

Facebook'tan 'afet' uygulaması

Paylaş
Facebook'tan 'afet' uygulaması

Sosyal medya devi Facebook, deprem, tsunami gibi doğal afetler söz konusu olduğunda kullanıcıların tek tuşla yakınlarına 'Endişelenmeyin, iyiyim' uyarısını göndermesi için yeni bir özelliği devreye soktu

Salgın hastalık, doğal afet ya da başka kriz anlarında sevdikleri için endişelenenler, iyi olup olmadıklarını kontrol etmek için önce Facebook hesaplarına bakıyor. Facebook, iletişimin her iki taraf için de çok önemli olduğu bu tür durumlarda kullanılmak üzere yeni Güvenlik Durumu Kontrolü’nü duyurdu.

Facebook Güvenlik Durum Kontrolü ile bir doğal afetin gerçekleştiği yere yakın olan insanlar, arkadaşlarına güvende olduklarını bildirebiliyor ve onların da güvende olup olmadıklarını kontrol edebiliyor.

Facebook Güvenlik Kontrolü ile;

- Bir doğal afetin gerçekleştiği yere yakın olabileceğiniz anlaşılırsa, güvende olup olmadığınızı sorabilir,

- İyiyseniz, bunu arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hemen bildirmek için "Güvendeyim" düğmesine tıklayın veya dokunun,

- Başkalarını kontrol edip, güvende olduklarında bildirim alabilirsiniz.



Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü, dünya çapında Android, iOS ve diğer cihazların yanı sıra masaüstünde de kullanılabiliyor.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada özellikle son birkaç yıldır dünya genelinde doğal afetlerin meydana geldiğini ve insanların bu tip durumlarda ilk çare olarak internete girdiğine dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Her seferinde insanlar Facebook'a girip felaket bölgesinde olan yakınlarının durumunu öğrenmek istiyor. İnsanların bu tip durumlarda birbirlerinden haberdar olması çok ama çok önemli bir konu."

Bu anlamda kullanıcıların işini kolaylaştırmak için Facebook Güvenlik Kontrolü'nü devreye soktuklarını belirten Zuckerberg, böylece kullanıcıların arkadaşları ve ailelerinin bu tip felaket anlarda güvende olup olmadıklarını hızlıca öğrenebileceklerini kaydetti.



Haberin Devamı