Dünya Facebook'tan çok konuşulacak özellik!

Facebook'tan çok konuşulacak özellik!

Paylaş
Facebook'tan çok konuşulacak özellik!

Geçtiğimiz günlerde "Stories" özelliğini İnstagram'da duyuran Facebook, bu kez Snapchat'in filtre ve katman özelliğinden esinlendi

Facebook, kullanıcıları için rakiplerini kızdıracak yepyeni bir eklenti getiriyor. Bilindiği gibi sosyal ağlar etkinlik ve kampanya gibi olayların odak noktası. Durum böyle olunca da gidilen yerler üzerinden yapılan bildirimleri konu alan ‘yer bildirme’ özelliği özellikle genç nüfusun alışkanlığı haline geliyor. Bu durumdan yararlanmak isteyen Facebook yepyeni bir eklenti ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Facebook’un getireceği yeni eklenti, belirli etkinlikler veya olaylar adına açılmış başlıkların altında, o bölümlere yapılmış olan yorumları veya katılan katılımcıları, eş zamanlı diğer katılımcılarla paylaşarak, genç nüfusun oldukça çok dikkatini çeken küçük bir sosyal platform yaratma üzerine. Etkinliklerden paylaşılan görsellerin göz önünde olacağı bu eklentide katılımcıların da görüşlerini bildirecek olması en önemli özellik. Facebook’un bu senenin başında çıkartılmış bir diğer eklentisi olan ve yeni çıkacak eklentiyi destekleyecek olan “Tavsiye edilen yer” eklentisi, önceden katıldığınız veya dikkatinizi çekmiş benzer olaylara göre Facebook’un hareket dökümü bölümü tabanlı çalışıyor.

Facebook özellikle temelde selfie kamerası aktifken yüz tanıyan ve belirlenen şablonlarla çalışan bir katman ve filtre hizmeti sunuyor.Özelliğin opsiyonel olan bir diğer kısmı ise arka kameradan çektiğiniz video ve ya fotograf üzerine online olarak yine filtre ve stickerlar ekleyip çeşitli ürünler çıkarabiliniyor olması.

Haberin Devamı

İlerleyen dönemde Snapchat'in bütün bu hamlelerle ilgili nasıl bir aksiyon olacağını tahmin etmek güç ancak şuöan için düellonun tek taraflı olarak başladığını söylemekte fayda var.

WhatsApp'ın yazışmalara uçtan uca şifreli mesaj özelliği getirmesinden aylar sonra, Facebook Messenger da şifreli mesaj özelliğine geçeceğini duyurdu.

Facebook'un, Messenger uygulamasını kullanıcılarına zorunlu yapmasından dolayı milyonlarca kullanıcıya sahip Facebook Messenger'da yazışmalar artık uçtan uca şifreli olacak.

Şu anda beta sürümünde test edilen uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde iki kişi arasındaki konuşma başkaları tarafından okunamayacak.

Sadece istenildiği zaman aktifleştirilen bu özellik sayesinde mesajları başkalarının okuması engellenerek güvenlik sorunu ortadan kaldırılıyor.Güvenlik araştırmacıları, Facebook'ta ciddi bir açık tespit etti. Ünlü korsan birliği Devcore’dan Orange Tsai isimli takma isim, sosyal medya devine ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi.Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tam anlamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğu belgelendi.

Haberin Devamı

Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış hatta Facebook’un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.