Gündem Facebook'tan 'PKK' operasyonu: 6 gözaltı

Facebook'tan 'PKK' operasyonu: 6 gözaltı

Paylaş
Facebook'tan 'PKK' operasyonu: 6 gözaltı

Yapılan teknik takibin ardından, Facebook'ta PKK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığını, birçok internet sitesine bildiri ve örgütsel dökümanlar gönderildiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 6 ay boyunda teknik takip yaptı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basan polis, bugün sabah saat 05.00'da daha önceden belirlenen 6 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Sosyal paylaşım sitesinde PKK propagandası yaptığı belirlenen T.Ö. (32), F.A.(33), E.A. (30), M.B. (32), M.E. (35) ve C.D. (31) gözaltına alındı.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada PKK terör örgütüne ait çok sayıda broşür ve örgütsel dökümanlar ele geçirilirken 5 bilgisayara da el konuldu. Şüphelilerin, sosyal paylaşım sitesinde 'Ceyhan Prensi' adı altında sayfa açıp sözde Kürdistan haritası fotoğrafı üzerine silahların arasında zafer işareti yaptıkları da belirlendi. Ayrıca BDP'nin Ceyhan'daki Nevruz kutlamalarında da konser verdiklerini anlaşıldı. 6 kişi sorguya alındı.

Şahin ÖZER / CEYHAN (ADANA), (DHA)

Haberin Devamı