Yaşam Facebook'un kullanıcılarıyla ilgili topladığı bilgilerin listesi yayınlandı

Facebook'un kullanıcılarıyla ilgili topladığı bilgilerin listesi yayınlandı

Paylaş
Facebook'un kullanıcılarıyla ilgili topladığı bilgilerin listesi yayınlandı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kullanıcılarla ilgili topladığı bilgiler ve bu bilgileri toplamak için kullandığı yöntemlerin liste 225 sayfa tuttu

Listede iletişim bilgileri, SMS mesajlarının geçmişi, Android cihazlarda arama günlüğü, kamera kullanımı, diskteki isimler ve dosya türleri, tarayıcıdaki eklentiler, yüklenen uygulamalar, internet siteleri üzerinden yapılan alışverişler, farenin hareketi, pilin şarj durumu, diskteki boş alan gibi bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca fotoğraflar hakkında meta veriler topluyor, örneğin çekim zamanı ve yeri ve ayrıca diğer kullanıcıların fotoğrafları ve onlarla temas sıklığı hakkında bilgiler.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN İSİMLERİ VERİLMEDİ

Facebook, kullanıcıya yakın Wi-Fi ve hücresel iletişim noktaları, cep ve sabit telefon operatörleri hakkında bilgileri topluyor, onlarla ilgili cihazlardan bilgi okuyor.

Facebook, üçüncü şahıslar yardımıyla da kullanıcılar hakkında bilgi toplayabildiğini açıkladı ama bu şahısların kimler olduğunu belirtmedi.

'SEÇİMLERİ ETKİLEDİĞİ' İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz nisan ayında, Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri, seçimleri etkilemek için kullandığına dair suçlamalar krize yol açmıştı. Krizin ardından AP, Facebook'un, veri sızıntısı skandalı sonrası özel hayata saygı ve kişisel verilerin korunması konularında Avrupa'daki vatandaşlara hesap vermesi çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Zuckerberg, nisan ayında da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nde şirketin veri sızıntısı skandalıyla ilgili ifade vermişti.