Türkiye (Son Dakika) Faciayı şoförün dikkati önledi

Faciayı şoförün dikkati önledi

Paylaş
Faciayı şoförün dikkati önledi

İzmir'in Çeşme İlçesi'nden 30 yolcuyla hareket eden otobüs, bir süre sonra yolda alev aldı

Şoför Murat Altınışık, arka bölümde başlayan yangını yandaki aynadan fark edip otobüsü hemen yol kenarına çekip durdurdu ve yolcuları indirerek faciayı önledi. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

Çeşme’den bugün öğlen saatlerinde aldığı 30 yolcuyla İzmir’e gitmek üzere hareket eden Murat Altınışık yönetimindeki 35 RFS 71 plakalı otobüsle İzmir- Çeşme Otoyolu’na girdi. Karaköy Mevkii’nde seyir halindeyken otobüsün arka kısmından alevler yükselmeye başladı.

Yangını fark eden Altınışık, otobüsü yol kenarına çekip kapıları açtıktan sonra yolcuları araçtan indirdi. Altınışık yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale ederken, ölümden dönen yolcular üzerlerindeki şoku atlattıktan sonra itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri alev topuna dönen otobüsü güçlükle söndürdü. Araç kullanılamaz hale geldi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlatırken, yolcular ise başka araçla İzmir’e gönderildi.

Otobüsün kendilerine ait olduğunu belirten Çeşme Seyehat Kooperatifi Başkanı Erkan Barbun, "Otobüs seyir halindeyken arıza lambası yanmış. Bir süre sonra da şoför arkadaşımız yan aynalardan baktığında aracın yandığını fark edip sağa çekmiş, yolcuları indirmiş. Yaklaşık 170 bin TL’lik hasar var, yolcuların el bagajları da yangında zarar gördü. Çok şükür yolculara bir şey olmadı, tek tesellimiz bu" dedi.


İlker KABADAYI/ÇEŞME (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı