Türkiye (Son Dakika) Fahrettin Koca bu fotoğrafı Twitter'dan paylaştı: Çankırı'dan örnek geldi

Fahrettin Koca bu fotoğrafı Twitter'dan paylaştı: Çankırı'dan örnek geldi

Paylaş
Fahrettin Koca bu fotoğrafı Twitter'dan paylaştı: Çankırı'dan örnek geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düğünlerde sosyal mesafe ile ilgili "Çankırı’dan örnek geldi" diyerek kişisel Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düğünlerde maske ve sosyal mesafe uyarısında bulunarak, "Düğünlerden sosyal mesafe kuralına uyulmadığı, maske kullanılmadığı, eğlencelerin kaygı verici yakınlıkta gerçekleştiği haberleri geliyor. Meydanı gelinle damada bırakın" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Koca, bunun üzerine Twitter hesabından örnek bir düğün fotoğrafı paylaştı: ÇANKIRI’DAN ÖRNEK GELDİ. “Biz de halay çekiyoruz, hem maske hem de mesafeli, halay çubukları ile. Çankırı Ilgaz Kuyupınar köyü ve sakinlerine hassasiyet için teşekkürler, sizin nezdinizde. Yeni normalde her şey bizim elimizde.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Kuyupınar köyünde Furkan ve Seda Altın’ın hayatlarını birleştirdiği düğün, corona virüs tedbirleri altında gerçekleşti. Köy meydanında yapılan düğünde, davetliler ateşleri ölçülerek alana alındı. Gelin ve damadın karşılıklı oyununun ardından, davetliler de maskeli ve mesafeli bir şekilde halay çekti. Halayda kullanılan sosyal mesafe çubuklarının üzerinde Türk bayrakları yer aldı.

Haberin Devamı

Bizleri örnek göstermesi, çok onur verici bir durum

Kuyupınar köyü muhtarı Hamit Ünsal, böyle bir düğünü ilk kez organize ettiklerini belirterek, "Koronavirüs salgını nedeniyle köyümüz sakinlerinden Furkan ve Seda Altın çiftinin düğünü çok kalabalık olmadan gerçekleştirildi. Gelenlerin ateşi ölçüldü, sosyal mesafe kuralı konusunda uyarılar yaptık. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Halay çekmek isteyenler olduğu için, Türk bayrağı ile donattığımız sosyal mesafe çubuğu ile bir süre halay çekildi. Herkesin maskesi de vardı. Bu görüntüyü Sayın Sağlık Bakanımız da sosyal medya hesabından paylaştı. Bizleri örnek göstermesi, çok onur verici bir durum. Teşekkür ediyoruz Bakanımıza. Bizler önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Herkesi kurallara uymaya davet ediyoruz" dedi.