Gündem Faili meçhullerin karakutusu Ayhan Çarkın tutuklandı

Faili meçhullerin karakutusu Ayhan Çarkın tutuklandı

Paylaş
Faili meçhullerin karakutusu Ayhan Çarkın tutuklandı

Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, 1994'te faili meçhul cinayete kurban giden avukat Yusuf Ekinci cinayetiyle ilgili ifade vermek için getirildiği Ankara'da tutuklandı

Cezaevine götürülürken, gazetecilere “Adalet için herkes yardımcı olsun. Müdahiller herkes gelsin bana. Bütün dosyalar açılacak, bütün gerçekler ortaya çıkacak. Herkes müracaat etsin. Bütün herkesi yanıma bekliyorum” diye seslenen Ayhan Çarkın’ın savcılıkta verdiği ifadede 1990’lı yıllarda Ankara’da işlenen 4 cinayetle ilgili olarak çarpıcı bilgiler verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘İtirafçı olursam daha fazla bilgi veririm’

Ayhan Çarkın Radikal’de 22 Şubat’ta yayınlanan itiraflarının ardından avukat Ekinci cinayetiyle ilgili’ olarak Ankara’ya getirilmişti. Faili meçhul cinayetlerin Ankara ayağını soruşturan Özel Yetkili Savcı Hakan Yüksel tarafından ifadesi alınan Çarkın, dün akşamAnkara 11. Ağır Ceza Nöbetçi Hakimliği tarafından tutuklandı. Çarkın, ardından Sincan Cezaevi’ne götürüldü.

İddiaya göre ifadesi sırasında itirafçı olmak istediğini söyleyen Çarkın; bu hakkın tanınması halinde başka konularda da detaylı açıklamalar yapabileceğini söyledi.

Ayhan Çarkın’ın savcılıkta Avukat Ekinci cinayetiyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdiği, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve eski DEP İl Başkanı Avukat Faik Candan ile ilgili de konuştuğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘Namık Erdoğan’ı Oğuz Yorulmaz öldürdü’

Buna göre Çarkın ifadesinde Yusuf Ekinci, Faik Candan ve Metin Baskın cinayetlerine bizzat katıldığını, Yılmaz ve Mustafa Erdoğan’ın amcaları Namık Erdoğan’ın ise özel harekatçı Oğuz Yorulmaz tarafından öldürüldüğünü söyledi.

‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’ tam 17 yıldır bekliyor

Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın “Oğuz Yorulmaz öldürdü” dediği Namık Erdoğan, Yılmaz Erdoğan’ın ‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’ adlı şiirini ithaf ettiği amcası. Sağlık Bakanlığı bürokratı olarak Abdullah Çatlı, ekibi ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili ‘çok gizli’ bilgileri elde ettiği için öldürülmüş olabileceği iddia edilen Erdoğan, 1994’te kaçırılmış ve cesedi Kızılırmak kıyısında bulunmuştu. Namık Erdoğan’ın yeğeni MUstafa Erdoğan dün www.hurriyet.com.tr’ye a“ Biz katilleri 17 yıl önce de söylemiştik. Ama o dönemin savcıları bir şey yapmamıştı. Ama yine de 17 yıl sonra böyle bir gelişmenin olması ülkemiz adına daha da umutlu olmamı sağlıyor. Umarım amcamı öldürenler gereken cezayı alırlar” dedi.

Ayhan Çarkın’ın öldürülmesiyle ilgili olarak detaylı bilgiler verdiği belirtilen avukat Yusuf Ekinci, 1994 yılında Ankara’daki bürosundan kaçırıldı, cesedi Gölbaşı’nda bulundu.

Haberin Devamı

‘Tetikçilerle kalmasın’

Ekinci’nin oğlu Avukat Sertaç Ekinci, Radikal’e Çarkın ile başlayan yeni süreç için “Sadece tetikçilerle sınırlı kalmaz umarım” dedi. Ekinci, savcılığın kendilerine bir bilgi vermediğini, ancak kendisinin bugün savcılığa gidip bilgi alacağını söyledi.

Radikal’deki sözleri aileleri ayağa kaldırdı

Adı 1990’lı yılların karanlık infazlarıyla sık sık anılan Çarkın, yıllar sonra 20 Mart günü BDP’nin Zeytinburnu’nda düzenlediği Nevruz kutlamasına katılarak dikkatleri üzerine çekti. Çarkın 22 Şubat günü Radikal’e “Çok cinayet işledik, vicdan azabı duyuyorum. Meclis’te bir komisyon kurulursa her şeyi anlatırım” dedi. Çarkın’ın bu sözlerinin ardından faili meçhul cinayet mağduru 60’ı aşkın aile suç duyurusunda bulundu.

İstanbul ve Ankara

Çarkın, Mart ayındaki açıklamalarının ardından İstanbul’da da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından sorgulandı. Özel harekatçı olduğu dönemde işlediğini söylediği cinayetlere ilişkin Savcı Karaali’ye bilgi veren Çarkın, 10 saatlik sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle gönderildiği mahkemede sürpriz bir şekilde serbest bırakıldı. Çarkın, 3 Haziran’da da faili meçhullerin Ankara ayağını soruşturan savcılık tarafından Ankara’ya getirtildi ve dün tutuklandı.

Haberin Devamı

RADİKAL