Spor "Fair play, bir toplum hizmetidir"

"Fair play, bir toplum hizmetidir"

Paylaş
"Fair play, bir toplum hizmetidir"

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye'de fair play düşüncesinin yaygınlaşması için farklı komitelerin ortak çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Erdoğan Arıpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de fair play anlayışını yerleştirmek için çeşitli projeler hazırlanarak, yarışmalarla ödüller verildiğini anımsattı. Arıpınar, hazırladıkları projeler kapsamında geçen yıl üniversitelerin spor bilimleri fakülteleriyle beden eğitimi ve spor yüksek okulu öğrencilerine yönelik "Üniversite Fair Play Kervanı" projesi başlattıklarını ifade etti.

Türkiye’de fair play düşüncesinin yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Arıpınar, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin geleceğini üniversiteler yapacak. Her daldaki üniversite mezunu iş başına geçecek ve yükselen Türkiye’yi kuracak. Fair play, spor bilimleri fakülteleriyle beden eğitimi ve spor yüksek okulları için önemlidir. Çünkü onlar ileride öğretmen, antrenör olacaklar. Biz onlara fair playi öğretirsek onlar da öğrencilerine uygulatacaklar. Türkiye’de fair play çıtasının yükselmesi şart. Yalnız fair playi spor olarak görmemek lazım. Fair play bir toplum hizmetidir. Her yıl nisan ayında toplanan jürimiz titiz ve özverili çalışması sonucunda sportif davranış, kariyer ve tanıtım dallarında ödüller veriyor. Davranış dalında verdiğimiz ödül de kişinin o günkü yaptığı hareketine, kariyer de ise senelerini spora vermiş dürüst, çalışkan ve hiçbir kirliliğe bulaşmamış kişilere veriliyor. Tanıtım dalında da Anadolu Ajansı ve gazeteler gibi fair playi ön plana çıkararak topluma mal edenlere veriyoruz. İnşallah önümüzdeki senede güzel ödüller vereceğiz."

Arıpınar, Türkiye’de fair playin henüz tam olarak yerleşmediğini dile getirdi.

Anadolu’da fair playin bulunduğunu ifade eden Arıpınar, "Türkiye olarak fair play ödüllerinde çok öndeyiz ama tribünlere baktığımızda saygıda pek önde görünmemektedir. Bu durum bizi üzüyor. Türkiye her zaman saygın bir ülkedir" diye konuştu.

Arıpınar, Kasımpaşa ile Torku Konyaspor arasında oynanan karşılaşmada haksız yere gol attıklarını düşünerek Hasan Kabze’nin Kasımpaşa ağlarına gol atması için oyuncularına direktif veren Kasımpaşa teknik direktörü Şota Arveladze ile Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’da forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun, maçta sahaya atılan ekmeği kaldırıp, ardından öpüp kenara koymasının yıl içindeki akılda kalan fair play örnekleri olduğunu anımsattı.

Türkiye’de, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Fair Play Komitesi ile Avrupa Fair Play Birliği, Türkiye’de fair play" çıtasının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

AA- SALİM TAŞ

Haberin Devamı