Merkez Faiz indirimi iş dünyasını umutlandırdı

Faiz indirimi iş dünyasını umutlandırdı

Paylaş
Faiz indirimi iş dünyasını umutlandırdı

Faiz indirimi iş dünyasını umutlandırdı

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, Merkez Bankası’nın temmuz ayından itibaren 3 toplantıda toplam 10 puanlık faiz indirimini olumlu bulduklarını açıkladı.

Merkez Bankası’nın son toplantısında politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 14’e çektiğini hatırlatan Torun, piyasaları kilitleyen yüksek faizlerin uzun süredir ülkenin sorunu olduğunu vurguladı. İş dünyası olarak faiz indirim taleplerini her ortamda dile getirdiklerini ifade eden Torun, “Merkez Bankası’nın para politikasını şekillendirirken iş dünyasına kulak vermesinden memnuniyet duyduk. Merkez Bankası’nın faiz indirimleri iş dünyamıza moral veriyor. Faiz indirimlerinin de etkisiyle yurtiçi faaliyette olumlu bir toparlanma görülüyor” dedi.

ÖZEL BANKALARDAN DA BEKLİYORUZ

Krediye erişim maliyetlerinin ise azalmasını beklediklerini ifade eden Torun, kamu bankalarının faizleri hızla indirdiğine dikkat çekti. Özel bankaların ise faizleri yeterince hızlı indirmediğine işaret eden Torun, “Kredi musluklarını gerektiği kadar açmıyorlar. Bankalar kredi faizlerini yavaş adımlar ile değil reel sektörün ihtiyacına uygun adımlarla indirsin ki, yatırım iştahı artsın, istihdam artsın, ekonominin büyümesine bir destek de bankalardan gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Torun sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi artık yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme dönemidir. Bankalar da bu adıma eşlik etsinler ki, büyümenin bereketi ülke geneline yayılsın.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı