Ekonomi Faizsiz acil kredi desteği! Bakan Varank açıkladı...

Faizsiz acil kredi desteği! Bakan Varank açıkladı...

Paylaş
Faizsiz acil kredi desteği! Bakan Varank açıkladı...

Türkiye bir taraftan yangın bir taraftan da sel felaketiyle boğuşuyor. Yangından etkilenen bölgelere yönelik destekler açıklanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Artvin, Rize ve Düzce'de selden etkilenen esnaf ve işletmelere KOSGEB vasıtasıyla ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi verileceğini açıkladı.

Varank, “Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sel ve yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yanında” dedi.

Haberin Devamı

KART TAKSİTİ İKİYE KATLANDI

Bu arada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da selden etkilenen bölgelerde kredi kartı taksitlerinin 1 Ocak 2022’ye kadar iki katına çıkarıldığını bildirdi. Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesince alınan karara göre ise kredi vadelerinin hem yeni kullandırılacak hem de yeniden yapılandırılacak krediler için yönetmelikteki sürelere tabi olmaksızın, ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil olmak üzere bankalarca belirleneceği aktarıldı.