Türkiye (Son Dakika) Falcının 'öleceksin' kehaneti çıkmasın diye...

Falcının 'öleceksin' kehaneti çıkmasın diye...

Paylaş
Falcının 'öleceksin' kehaneti çıkmasın diye...

Meslektaşı olan Rus sevgilisi Liudmila Peregon'u (35) tabancayla yaralamaktan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Avukat Mustafa Kemal Sümer (34), öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. İddiaya göre; Peregon, Rusya'daki bir falcının 'Evlenmezsen öleceksin' sözleri üzerine korkup hamile kalmak istedi; ancak Sümer reddedince eski eşiyle kıskandırmaya çalıştı

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukat Mustafa Kemal Sümer, geçtiğimiz 30 Haziran'da saat 01.00’de Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi'ndeki bir sitede bitişik dairede evi olan 2 çocuk annesi Rus meslektaşı Liudmila Peregon’u eski kocası Levent A.’nın yanında tartakladıktan sonra kovalayıp bekçi kulübesinde tabancayla yaraladı.

Olaydan sonra tutuklanan Mustafa Kemal Sümer hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuklu sanık Sümer’in avukatı Alper Tunga Bacanlı, cumhuriyet başsavcılığına verdiği dilekçesinde, müvekkiliyle Liudmila Peregon arasında uzun süredir devam eden ilişki olduğunu iddia etti. İkilinin gayri resmi evli olduğunu da ileri süren Bacanlı, ikilinin yaz aylarında Antalya’ya gelip birlikte yaşadıklarını söyledi.

'EVLENMEZSEN ÖLECEKSİN'

Bu konuda çok sayıda tanık olduğunu belirten Bacanlı, olayın Liudmila Peregon’un, Mustafa Kemal Sümer’den hamile kalıp bebek sahibi olmak istemesi üzerine çıkan tartışmayla başladığını iddia etti.

Peregon’un çocuk sahibi olma arzusunun Rusya’da gittiği bir falcının telkinlerinden kaynaklandığını iddia eden Bacanlı, şöyle devam etti:

"Mağdure, müvekkilimin yakınlarına, Rusya’nın en ünlü falcısına gidip fal baktırdığını anlatmıştır. Liudmila’nın anlattıklarına göre falcı ’Siz Mustafa Kemal ile birbirinizi seviyorsunuz ama evlenemeyeceksiniz. Kemal başka biriyle evlenip çok zengin olacak. Sen ise trafik kazası geçirip öleceksin’ demiştir. Liudmila falcının söylediklerini Mustafa Kemal’in yakınlarına anlatmıştır. Mustafa Kemal’den hamile kalıp çocuk sahibi olursa falcının söylediklerinin boşa çıkacağını söylemiştir. Mustafa Kemal Sümer’e de bu hususta baskı uygulamıştır. Müvekkilim ise ısrarla çocuk doğurmak istemesinin nafaka için olduğunu düşünerek bundan kaçınmıştır."

ESKİ EŞİYLE KISKANDIRDI

HABERİN DEVAMI İÇİN İKİNCİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Dilekçesinde Liudmila Peregon’un eski kocası Levent A.’nın 10 yıl kadar önce mağdureden çocuğu olduğunu, bu nedenle Rus kurallarına göre evli sayıldıklarını, sonra da ayrıldıklarını aktaran avukat Bacanlı, "Liudmila Facebook hesabından müvekkilimin ablasıyla yaptığı yazışmalarda, açıkça eski eşinden yaş farkı nedeniyle ayrıldığını, çocukları için zaman zaman görüştüğünü ikrar etmektedir. Liudmila’nın polise verdiği ifade tamamıyla yalandır. Olay günü ilk kavga mağdurenin eski kocasını getirip kıskandırmaya yönelik davranışlarından, tahriklerinden gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Olayda ilk kavganın komşuların araya girmesiyle sona erdiğini belirten Bacanlı, "Komşular ayırdıktan sonra müvekkilim kendi evine gitmiştir. Sonra da mağdureyle eski eşi, müvekkilimin kapısını tekmelemiştir. Kapısındaki gürültüyle paniğe kapılan müvekkilim hedef gözetmeden ateş etmiş ve mağdure yaralanmıştır. Öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Mağdurenin tek amacı çocuk yapmak, yani Rusya’daki falcının dediklerini boşa çıkartıp kaza sonucu ölmekten kurtulmaktır" dedi.

Olayla ilgili Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Kemal Sümer hazır bulundu. Liudmila Peregon ile olay gecesi yanındaki eski eşi Levent A. ise duruşmaya katılmadı. Müştekilerin avukatı Selami Dalyan, müvekkillerinin Rusya’da oldukları için duruşmaya gelemediklerini söyledi.

Yazılı savunma yapan Mustafa Kemal Sümer ise öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, "Öldürmek istesem binanın içinde rahatlıkla birden çok kez ateş ederek yapabilirdim" dedi.

BEKÇİ TANIKLIK YAPTI

Duruşmada tanık olarak dinlenen sitenin bekçisi Ahmet Özel de sanık avukatı Bacanlı’nın sorusu üzerine olay tarihinden 4-5 yıl kadar önce Mustafa Kemal Sümer ile Liudmila Peregon’u sitenin önündeki sahilde el ele dolaşırken birkaç kez gördüğünü söyledi. Özel, "Bu sebeple aralarında duygusal bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Kanaatime göre o tarihlerde kavga ederek ayrıldılar" dedi.

Cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na sevkine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

DHA

2

Haberin Devamı