Dünya Fallon Sherrock hedefi 12'den vurdu

Fallon Sherrock hedefi 12'den vurdu

Paylaş
Fallon Sherrock hedefi 12'den vurdu

Hayatını otistik oğluna adamış bir anne. Karaciğer hastalığı nedeniyle ölümden dönen bir kadın. İnternet zorbalarına boyun eğmeyen bir sporcu. Tarihe geçen bir başarı. Ve karşınızda Dartın kraliçesi! Fallon Sherrock son atışında hedefi 12’den vurarak üçüncü tura çıktı.

25 yaşındaki İngiliz Fallon Sherrock, Londra'daki Dünya Dart Şampiyonası’nda 5 gün önce bir erkeğe karşı zafer elde eden ilk kadın olarak tarihe geçmişti. Fallon önceki gün dünya sıralamasında 11’inci sıradaki Sırp Mensur Suljovic’i yendi. Son atışında 12’den vurarak kazanan Fallon şimdiden 25 bin sterlinlik ödül kazandı. 5 yaşında otistik bir oğlu olan Fallon, kazandığı ödülü otizmle mücadele eden bir derneğe bağışlayacağını açıklamıştı. 2012’de 18 yaşında gençler dünya şampiyonu olan Fallon, 2014’te oğlunun doğumundan 6 ay sonra karaciğer hastalığına yakalandı. Ölümden dönen Fallon’un yüzü ilaçlar nedeniyle şişti.

Haberin Devamı

Bu halde 2015 Kadınlar Dünya Şampiyonası’na katıldı. İnternette yüzü hakkında dalga geçen yüzlerce kişiye aldırmayan Fallon, dünya ikincisi oldu. Fallon’un şimdiki hedefi; erkeklerle yarıştığı turnuvada dünya şampiyonluğu.

POSTA