Dünya Fas’ta Filistinli çocuklara yaz kampı

Fas’ta Filistinli çocuklara yaz kampı

Paylaş
Fas’ta Filistinli çocuklara yaz kampı

Fas’a Kudüs’ten gelerek yaz kampına katılan Filistinli çocuklar, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının durması ve Mescid-i Aksa’nın korunması çağrısında bulundu

"Beyt Mal el-Kudüs eş-Şerif" adlı ajansın düzenlediği ve Filistinli 30 çocuğun katılımıyla 10 Temmuz’da başlayıp iki hafta süren yaz kampı sona erdi.

Haberin Devamı

Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre kampın son gününde çocuklar uluslararası örgütlerden Kudüs topraklarını ve ormanlarını korumalarını istedi.

Çocuklar ayrıca, İsrail’in Filistinlilere yönelik sistematik saldırılarının durdurulması ve bu saldırıların özellikle Kudüs’ün doğal yapısı ve su kaynakları üzerindeki yıkıcı etkilerinin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

ZEYTİN VE KEKİK FİDANI GETİRDİLER

Çocuklar, Fas halkına duydukları sevginin bir göstergesi olarak başkent Rabat’ta dikmek üzere Kudüs’ten zeytin ve kekik fidanı getirdiklerini aktardı.

Yaz kampı, Kudüslü çocukların Fas’ı tanıması ve katılımcılar ile dernek temsilcileri, hükümet yetkilileri ve öğrenciler arasında düzenlenen toplantılar aracılığıyla Filistin meselesinin anlatılması hedeflerine yönelik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

AA