Yemek Fasulye çorbası tarifi: Fasulye çorbası nasıl yapılır?

Fasulye çorbası tarifi: Fasulye çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Fasulye çorbası tarifi: Fasulye çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak fasulye çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde fasulye çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer fasulye çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada fasulye çorbası tarifi arıyorsanız "fasulye çorbası tarifi, fasulye çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız fasulye çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan fasulye çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer fasulye çorbası tarifi arıyorsanız ve fasulye çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "fasulye çorbası tarifi, fasulye çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Fasulye çorbası tarifi

Fasulye çorbası malzemeleri

- 250 gram kuru fasulye

- 1 orta boy soğan

- 1 diş sarımsak

- 1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)

- 4 sap kereviz

- 2 ince sap pırasa

- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ

- 4 orta boy domates

- 1 tatlı kaşığı tuz

Fasulye çorbası yapılışı

Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

Haberin Devamı