Spor Fatih Keleş'in ilginç hikâyesi

Fatih Keleş'in ilginç hikâyesi

Paylaş
Fatih Keleş'in ilginç hikâyesi

Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Fatih Keleş, 15 yaşında dopingli olduğu için 2 yıl ceza almıştı

15 yaşında Yıldız Milli Boks Takımı’nda mücadele ederken Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası kampında Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan testler sonucu dopingli olduğu saptanarak iki yıl ceza alan Fatih Keleş, 60 kg’da Avrupa Şampiyonu olarak elde ettiği başarının öyküsünü DHA’ya yaptığı özel açıklamada anlattı.

İlk defa milli takımda yer aldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Avrupa Boks Şampiyonu Fatih Keleş, "Antrenörüm Nazım Dalkıran ile en iyi şekilde hazırlandım.

Tokat’ta Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası vardı. En iyi şekilde hazırlanarak milli takım seviyesine çıktım. Burada da Kübalı antrenörümüz olsun, diğer antrenörlerimizle çok çalıştık.

FATİH KELEŞ AVRUPA ŞAMPİYONU

Avrupa Şampiyonası öncesi Küba’da kamp yaptık. Burada dövüştüm ve şampiyonluğumu Türkiye’ye armağan ettiğim için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"TRABZON BANA SAHİP ÇIKMADI"

Trabzon’un kendisine sahip çıkmadığının altını çizen Keleş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek, "Benim Trabzon’da bir kulübüm vardı ama bana sahip çıkmadılar. Kocaeli’ne beni bünyelerine aldıkları için teşekkür ediyorum. Onların adına dövüşüyorum. Trabzon’u da çok seviyorum." diye konuştu.

"OLİMPİYAT VİZESİ ALACAĞIM"

2012 Londra Olimpiyatları şansını değerlendiren genç boksör, "Önümüzde daha 3 ay var. Azerbaycan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na antrenörlerimle birlikte hazırlanıyorum.

Orada ilk 8’e girerek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve olimpiyat vizesi almak istiyorum. Londra’da da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim." dedi.

Ercan ATA/DHA

Haberin Devamı