Spor "Fatih Terim çağırmazsa üzülürüm"

"Fatih Terim çağırmazsa üzülürüm"

Paylaş
"Fatih Terim çağırmazsa üzülürüm"

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Darmstadt 98’de forma giyen Türk oyuncu Aytaç Sulu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in kendisini milli takıma çağırması durumunda mutlu olacağını söyledi.

Almanya Bundesliga takımlarından Darmstadt 98'de forma giyen Aytaç Sulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli takımda oynamayı çok istediğini, ay-yıldızlı formayı giymenin gurur verici olacağını belirtti. Çağrılması durumunda milli takıma koşa koşa gideceğini vurgulayan 30 yaşındaki savunma oyuncusu Aytaç, "Elimden geleni yapıyorum. Fatih Terim çağırırsa ne mutlu bana. Çağırmazsa üzülürüm. Bu da normal. Ben performansımı gösterdim. Yeterse ne mutlu bana." dedi.

Kulübünde sözleşmesinin devam ettiğini ve gelecek sezon da oynayacağını belirten tecrübeli futbolcu, "Darmstadt 98 ile gelecek sezon Bundesliga’da devam edeceğim. Bundan dolayı mutluyum." ifadesini kullandı. Gelecek sezon da iyi bir takım kurulacağına inandığını belirten Aytaç, Bundesliga’da ikinci sezonun daha zor geçeceğini, bundan dolayı takımın güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Hak ederek Bundesliga’da kaldık"

Darmstadt 98’in bu sezon ligde kalmasını değerlendiren Aytaç Sulu, "Geçen sezon birinci lige yükseldiğimizde bize ilk düşecek takım gözüyle bakıyorlardı. Biz de bunu kendimize hırs yaptık. Öyle olmayacağını göstermeye çalıştık ve başardık. Darmstadt’ın gücünü her hafta sahaya yansıttık." şeklinde konuştu.

Bu başarıyı gösterdiği için kaptan olarak takımı tebrik ettiğini belirten Aytaç,"Takım sezon boyunca iyi bir performans gösterdi. Hak ederek Bundesliga’da kaldık." değerlendirmesinde bulundu. Taktığı kaptanlık bandında iki isim yazdığının hatırlatılması üzerine de Aytaç Sulu, "Christina ve Aylin yazıyor. Eşim ve kızım. Her sezon renkleri kızım belirliyor. Önce sarı, sonra turuncu, bu sezon pembe renkteydi. Uğur getiriyor. Yanımda olsunlar diye yazdım." şeklinde görüşlerini aktardı. Performansıyla Darmstadt 98’in ligde kalmasına önemli katkısı bulunan Aytaç Sulu, Avrupa’nın 5 büyük liginde en fazla gol atan defans oyuncuları arasında gösteriliyor. Aytaç, defans oyuncusu olarak bu sezon 7 gol attı ve kendi takımında forvet Sandro Wagner’in ardından en fazla gol atan ikinci futbolcu
oldu.

AA

Haberin Devamı