Futbol Fatih Terim: Kolay bir grupta değiliz
Paylaş
Fatih Terim: Kolay bir grupta değiliz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Fernando Muslera, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacakları Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Lokomotiv Moskova geçen yıl ligini şampiyon bitiren, Yuri Semin gibi değerli bir hocaya sahip olan, ciddi bir rakip. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler. Cezalıyız, herkes 25 kişilik liste verirken biz 21 veriyoruz, onlar istediğini alırken biz satmadan alamıyoruz.. Ben sadece neden olmasın diyorum. UEFA zamanı direkt söylemiştim kupayı alabiliriz diye. Hedef olabilmesi için önce insanların hayal etmesi gerekir. Şu an dünya büyüklüğünde hayalim var.

'EMRE AKBABA'NIN YARIN OYNAMASINI BEKLİYORUZ'

"İfade edildiği gibi kolay bir grup değil, dengeli bir gruptayız. Öyle diyelim. Tüm takımlar, kendi liglerinde elde ettikleri başarılarla buradalar. Emre Akbaba son maçta 12.3 km koştu. Onun yarın oynamasını bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi seviyesine yaklaşıyoruz. Şimdi kendisiyle konuştum oynaması için bir engel yok.

Haberin Devamı

Yalnızca son maçtan bir yorgunluğu var. Galatasaray, Türk futbol tarihinde Avrupa'daki konumu ve geçmiş başarıları ile başka bir marka. İsteğim, bu ligde varlığımızı sürdürmeye devam etmeli ve her sene de üzerine koymalıyız. Galatasaray bu konuda ayrışan bir marka."

"Ozan Kabak neden olmasın? Avrupa'da son zamanlarda öne çıkan oyunuların genç olduğunu görüyoruz. Benim de antrenörlük hayatım boyunca güvendiğim her genç beni mahcup etmedi. Ozan ve Yunus özelinde yarın bekleyip neler olacağını görelim. Öyle bir transfer dönemi geçirdik ki, Allah kimseye vermesin. Şu anda yeni yeni kendimize geliyoruz."

"Galatasaray, Türk futbol tarihinde Avrupa'daki konumu ve geçmiş başarıları ile başka bir marka. Benim bütün isteğim, bu ligde varlığımızı sürdürmeye devam etmeli artı her sene de üzerine koymalıyız.

Galatasaray bu konuda ayrışan bir marka. Japonya'ya çok sempatik bakıyorum. İleride ikinci oyuncuyu da alabiliriz belki de. Nagatomo'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Fernando Muslera'nın açıklamaları ise şöyle:

"İki Şampiyonlar Ligi tecrübemizle son Şampiyonlar Ligi tecrübelerimiz arasında fark var. Bu farkın sebebi, hocamız. Hocama olan sevgim, saygım sonsuz. Şu anda iyi bir hava içerisindeyiz. Evimiz olan Şampiyonlar Ligi'ne döndüğümüz için mutluyuz. Bu tip turnuvalarda ilk hedef gruptan çıkmak olur. Gruptan çıktıktan sonra maç maç diğer turlar düşünülür."

Haberin Devamı