Edirne Fatih’in eğitim gördüğü medrese kapılarını açıyor

Fatih’in eğitim gördüğü medrese kapılarını açıyor

Paylaş
Fatih’in eğitim gördüğü medrese kapılarını açıyor

Fatih’in eğitim gördüğü medrese kapılarını açıyor

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)-EDİRNE’de, Fatih Sultan Mehmet’in de eğitim aldığı medrese olarak bilinen ve 15 gün önce restorasyonu tamamlanan Saatli Medrese, Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı etkinlikle kapılarını açacak.

Tarih ve kültür şehri Edirne’nin, uzun yıllar bakımsız şekilde duran en köklü yapılarından Saatli Medrese’de 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılacak yapının, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı gerçekleştirilecek.

Üç Şerefeli Cami gölgesinde uzun yıllar atıl şekilde duran, sık sık kubbesindeki kurşunların çalındığı ve adeta madde bağımlılarının uğrak noktası haline gelen tarihi yapı 2016 yılının Ağustos ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınmıştı. 3 yıl süreyle gerçekleştirilen titiz restorasyon çalışmaları 15 gün önce sona ererken, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un açılışını yapacağı yapının eğitim amaçlı kullanılacağı belirtildi.

5 ASIR ÖNCE YAPILDI

Üç Şerefeli Cami’nin ve Peykler Medresesinin yanında bulunan Saatli Medrese Sultan II.Murat zamanında 1437-1447 yıllarında yapılmıştır. Avlulu medreseler gurubundan olan medresenin çevresinde medrese hücreleri sıralanmıştır. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in bu Medrese’de öğrenim gördüğünü belirten kaynaklar bulunmaktadır.

BAKAN ERSOY’UN EDİRNE PROGRAMI BELLİ OLDU

Öte yandan 24 Ağustos Cumartesi günü şehre gelecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk olarak saat 12.00’da medresenin açılışını gerçekleştirecek. Saat 13.00’da Selimiye Camii’ni ziyaret edecek Bakan Ersoy, 13.30’da ise Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nı gezecek. Bakan Ersoy’un Edirne’deki programı saat 15.00’da Kapıkule ziyaretiyle sona erecek.

Haberin Devamı