Gaziantep Fatma Şahin Millet Bahçesini tanıttı

Fatma Şahin Millet Bahçesini tanıttı

Paylaş
Fatma Şahin Millet Bahçesini tanıttı

Fatma Şahin Millet Bahçesini tanıttı

Mustafa KANLI-Kadir GÜNEŞGAZİANTEP,( DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesini düzenlenen basın toplantısında tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen 'Millet Bahçesi Planlama Alanı Değerlendirme' toplantısına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, belediye başkan yardımcıları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Toplantıda Millet Bahçesi Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan son hali kamuoyuyla paylaşıldı.
2 katlı 800 araçlık otopark yapılacak ve yeşil alanlara ağırlık verilecek olan projede, 140-150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaşların daha verimli vakit geçirebilmesi sağlanacak.
Ayrıca proje kapsamında yıkılacak olan Kamil Ocak Spor Salonu’nun yerine ise, Mücahitler Mahallesinde yine aynı isimle yeni bir spor salonunun bir yıl içesinde tamamlanarak açılacağı bildirildi.
'HERKESİN HAYAT BULACAĞI BİR MEYDAN OLACAK'
Proje hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrin merkezine yapılacak olan Millet Bahçesi, Roma ve Hitit dönemin eserlerinin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi ve Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi’yle yeşili birleştirecek. Herkesin hayat bulacağı büyük bir meydanı kentimize kazandıracağız. Proje çerçevesinde 4 bin 800 metrekarelik alanda, Gaziantep’in el sanatlarının yansıdığı, kutnu, bakır ve yemenin yer alacağı tek katlı işyerleri olacak. Bu alanı bir ticari alan olarak görmeyin, önce insan, önce Gaziantep mantığıyla hayata geçirilecek bir alan olarak yorumlanmasını istiyorum” dedi.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ise, hazırladığı sunum ile proje hakkında teknik bilgiler verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı