Magazin 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' uyarı aldı

'Fatmagül'ün Suçu Ne?' uyarı aldı

Paylaş
'Fatmagül'ün Suçu Ne?' uyarı aldı

RTÜK, yayınlanan ilk bölümlerinde yer alan tecavüz ve eşcinsel ilişki sahneleri nedeniyle "Fatmagül'ün Suçu Ne" ve "Kılıç Günü" adlı dizilere, uyarı cezası verdi

Yeni sezonda Kanal D’de yayına giren "Fatmagül’ün Suçu Ne?" adlı dizi filmin ilk bölümünde yayınlanan tecavüz sahnesi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna izleyicilerden şikayet yağdı.

16-21 Eylül 2010 tarihleri arasında izleyicilerden gelen toplam 4 bin 272 şikayetin 2 bin 920’sini, bir başka deyişle yüzde 68’ini, "Fatmagül’ün Suçu Ne?" adlı diziyle ilgili şikayetler oluşturdu.

Aynı dönemde ATV’de ilk bölümü yayınlanan "Kılıç Günü" adlı diziye de 455 (yüzde 11) şikayet geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu uzmanlarının her iki diziyle ilgili olarak hazırladıkları raporlar, dünkü Üst Kurul toplantısında ela alındı.

Üst Kurul, "Fatmagül’ün Suçu Ne?" adlı dizide yer alan tecavüz sahnesi nedeniyle 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin; kadınlara, güçsüzlere, özürlülere ve çocuklara karşı şiddetin ve ayrımcılığın teşvik edilmemesine ilişkin (u) bendi ile gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamasına ilişkin (z) bendinin ihlali gerekçesiyle Kanal D’ye uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı