Gündem Fatsa'nın devrimci Belediye Başkanı Terzi Fikri’nin eşi hayatını kaybetti

Fatsa'nın devrimci Belediye Başkanı Terzi Fikri’nin eşi hayatını kaybetti

Paylaş
Fatsa'nın devrimci Belediye Başkanı Terzi Fikri’nin eşi hayatını kaybetti

Ordu'nun Fatsa ilçesinin devrimci belediye başkanı Terzi Fikri’nin eşi Nurten Sönmez tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.

Sönmez’in çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşama veda ettiği öğrenilirken, Sönmez’in kronik enfeksiyon tedavisi de gördüğü belirtildi.

Öte yandan Odatv’ye konuşan Nurten Sönmez’in oğlu Naci Sönmez, 9 Şubat’ta gözaltına alınmasının ardından annesinin kötüleştiğini aktardı.

Nurten Sönmez’in cenazesi yarın (4 Nisan-Çarşamba günü) Saat 10.00’da Beylikdüzü Öğretmenler Sitesindeki evinden Fatsa’ya uğurlanacak. Sönmez’in cenazesi 5 Nisan Perşembe günü Fatsa’dan kaldırılacak.


FİKRİ SÖNMEZ KİMDİR?


Fikri Sönmez nam-ı diğer Terzi Fikri, 1938 yılında Ordu-Fatsa'nın Kabakdağı köyünde doğar. Ailesinin ihtiyacı üzerine ilkokuldan sonra bir terzinin yanında çırak olarak çalışmaya başlar.

Fikri Sönmez 60'lı yılların ortalarında TİP'e üye olur ve aktif olarak görev alır. Dev-Genç saflarında 6. Filo'ya karşı düzenlenen gösterilere katılır. 1970 ortalarında sol içinde ortaya çıkan yeni saflaşmalarda Mahir Çayan'ın görüşlerine katılarak THKP-C saflarında yer alır. 1971-1972 yıllarında Mahir Çayan ve arkadaşlarının Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçışlarından sonra, Karadeniz Bölgesi'ne geçmelerinde ve bu bölgedeki ilişkilerinde ve eylemlerinde yardımcı olduğu gerekçesiyle THKP-C Davası'nın diğer sanıkları ile beraber 2 yıl kadar tutuklu olarak yargılanır ancak 1974 affıyla tahliye olur. Giresun, Ordu, Samsun bölgelerinde aktif faaliyet yürütür Devrimci Yol üyesidir.

11 Temmuz 1980'de ilçeye "'nokta operasyonu'" diye tabir edilen bir askeri operasyon düzenlenir. Operasyondan önce Fatsa AP, CHP ve MSP ilçe başkanlarının yaptıkları "Fatsa'da komünist işgal yoktur. Fatsa'da ateş ile barut yok, böylesine huzurlu bir yerde olay çıkartmayı istemek niye?" açıklamaları operasyonu durduramaz. 11 Temmuz günü gözaltına alınan Fikri Sönmez 4 Mayıs 1985 günü cezaevinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirir.