Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Mezeler akşam yemeklerinde, misafir tabaklarında oldukça tercih edilen yemeklerdir. Hem yapımları pratik hem de tadı güzel olunca vazgeçmek mümkün olmuyor. Eğer siz de fava tarifi arıyor ya da fava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Fava yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

11 Kasım 2020, Çarşamba 11:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Her yemeğin yanına aperatif olarak sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz mezeler arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi favadır. Eğer siz de fava tarifi arıyor ya da fava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Fava yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

Fava tarifi

Fava malzemeleri

  • 1,5 su bardağı kuru bakla
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fava yapılışı

Kuru soğanı iri olarak doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı hafif bir renk alana kadar kavurun. Sıcak suyu tencereye aktarın. Uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu ekleyin. Baklalar yumuşayana kadar ortalama 45 dakika orta ateşte kaynatın. Blenderla püre haline getirin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bol miktarda zeytinyağı gezdirin. İsteye bağlı dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (11 Kasım 2020)