Merkez Fayton atları ikinci baharı Bursa’da yaşıyor

Fayton atları ikinci baharı Bursa’da yaşıyor

Paylaş
Fayton atları ikinci baharı Bursa’da yaşıyor

Fayton atları ikinci baharı Bursa’da yaşıyor

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki fayton işletmeciliğine son vermesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi’ne (BUÜ) hibe edilen ‘Parissien ve Lillo’ isimli atlar, adeta ikinci baharını yaşamaya başladı.

İzmir’de 1 Mayıs 2019’dan itibaren sona eren fayton taşımacılığında yıllarca çalıştırılan 2 at, BUÜ Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu’na gönderildi. Burada emekliliklerini yaşamaya başlayan Parissien ve Lillo isimli Haflinger ırkı atlar, okulun öğretim görevlileri Sercan Koray Yendim ve Soner Demir gözetiminde rehabilitasyon ve adaptasyon sürecine alındı. Süreci başarı ile tamamlayan Parissien ve Lillo, meslek yüksekokulunu ziyaret eden çocukların ilgi odağı haline geldi.

ZİYARETÇİ ÇOCUKLARLA SICAK İLİŞKİLER KURUYORLAR

Atlara gerekli biniş eğitimleri verilerek Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile temel binicilik eğitimlerine başladıklarını söyleyen MYO Müdürü Prof. Dr. Türel Özkul, “Parissien ve Lillo, eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek vermenin yanında okulumuzu ziyaret eden çocuklarla da sevgi dolu, sıcak ilişkiler kuruyor. Burada adeta ikinci baharlarını yaşıyorlar. Akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimizle güzel bir diyalog sürecindeler. Okulumuzda hem eğitimlerimize katkı sağlıyorlar hem de geri kalan ömürlerini çok daha iyi şartlarda ve sevgi dolu geçiriyorlar. Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Hayvan refahı merkezli olarak sık sık gündeme gelen fayton atları konusunda yeni bir açılım sürecine girilmesinden dolayı da çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı