Keles Faz kaçıran elektrik direği bir koyunu telef etti

Faz kaçıran elektrik direği bir koyunu telef etti

Paylaş
Faz kaçıran elektrik direği bir koyunu telef etti

Faz kaçıran elektrik direği bir koyunu telef etti

Orhan BOZDEMİR/KELES,(Bursa),(DHA) - BURSA’nın Keles ilçesi Dedeler Kırsal Mahallesinde hayvancılık yapan Mehmet Ali Yalçın ve İsmail Yalçın kardeşlerin kurbanlık olarak besledikleri koyun, köyde bulunan elektrik direğinin faz kaçırması sonucu, elektrik akımına kapılarak telef oldu.

Olay Bursa’nın Keles ilçesinde bulunan kırsal Dedeler Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Ali Yalçın’ın oğlu Recep Yalçın, mahallede bulunan elektrik direğinin önünden geçtiği sırada, 7 koyunun yere yığıldığını gördü. Koyunların elektrik akımına kapıldığını anlayan Yalçın, onları bölgeden uzaklaştırmaya çalışırken, bir koyunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Koyunun telef olduğunu anlayan Yalçın, durumu UEDAŞ yetkililerine bildirdi. Gelen teknik elemanlar elektrik direğindeki faz kaçağını gidererek bir rapor tuttu. Mehmet Ali Yalçın ve İsmail Yalçın kardeşler, olayın ardından UEDAŞ’a başvurarak zararlarının tanzim edilmesini istedi. Gerekli yazışmalardan ve gönderilen evraklardan sonra hala olumlu veya olumsuz bir cevap gelmediğini iddia eden Mehmet Ali Yalçın ve İsmail Yalçın, yetkililerden zararlarının karşılığında paralarının ödenmesini istiyorlar.

‘FAZ KAÇAĞI BİR İNSANI DA ÖLDÜREBİLİRDİ’

Faz kaçağının bir insanı da öldürebileceğini kaydeden Yalçın kardeşler, “Bizler zararımızın tazmini peşinde değiliz direklerdeki faz kaçağı bizim koyunumuzu değil de bir insanı öldürebilirdi. Bunun telafisi olmaz. İnsan hayatı her şeyin üstündedir. Bundan önce yine yağmur yağdığı zaman bir defa daha faz kaçağı olmuştu. Bizler mahalle halkı olarak bu tehlikeli durumun bir an önce kesin çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Ayrıca elektrik dağıtım şirketinden kaynaklanan zararımızın tazmini talep ediyoruz.”dediler.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı