BAHARAT
Yemeklere baharat eklemek aşırı yemenin olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilir.
The Journal of Nutrition'da 2011 yılında yayımlanan bir çalışmaya göre yaklaşık 2 çay kaşığı baharat (biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, karabiber, karanfil, sarımsak tozu ve kırmızı biber karışımı) içeren bir yemek yiyen kişilerin trigliserit ve insüline sahip olduğu ortaya çıktı.
Yüksek yağlı, yüksek kalorili bir yemek yedikten sonra baharat içermeyen bir öğün tüketenlerde ise bu değerler daha yüksekti.
Baharat karışımı yağ emilimini yavaşlatmaya yardımcı olabilir ve içeriklerindeki antioksidanlar aşırı yemek yediğinizde üretilen zararlı serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olabilir.